Hlavní obsah

Kafka vychytal Trenčínu titul ve slovenské florbalové extralize

Český florbalový brankář Tomáš Kafka, který se po loňském konci kariéry vrátil do branky, slaví zisk titulu s Trenčínem ve slovenské extralize. Čtyřicetiletý třináctinásobný český šampion s Tatranem Střešovice vychytal v rozhodujícím pátém finále výhru na hřišti Záhorské Bystrice 5:4 po samostatných nájezdech.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Za Tomášem Kafkou (vpředu) už se vystřídala nejedna generace florbalistů.

Článek

Trenčín z osmého místa po základní části nejdříve vyřadil ve čtvrtfinále Košice, v semifinále zdolal nejlepší tým základní části Nižnou a ve finále si poradil i s druhým celkem dlouhodobé části.

"Před play off jsme získali významné posily a hlavní z nich by Tomáš Kafka," řekl klubovému webu Trenčína trenér a kapitán týmu Juraj Matejka. Do týmu přišli vedle Kafky také útočníci Filip Filipovič z Tatranu a Martin Rebro ze Sparty.

"Přišla s tím vítězství ještě v základní části, což všem zvedlo sebevědomí a rázem jsme byli úplně jinde než předtím. V prodloužení jsme to nehráli na nájezdy a snažili jsme se rozhodnout. Zároveň jsme si věřili a věděli jsme, že v případných nájezdech máme v brance jistotu," doplnil Matejka.

Kafka, účastník devíti mistrovství světa, který za 23 sezon odchytal v české nejvyšší soutěži 520 zápasů, loni skončil po dlouhém zvažování a rozhodl věnovat rodině a práci. S Trenčínem se dohodl před koncem přestupního období v lednu.

Reklama

Související témata: