Hlavní obsah

Kapitán florbalistů Mladé Boleslavi Natov ukončil kariéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florbalový útočník Jan Natov ukončil ze zdravotních důvodů v 31 letech kariéru. Kapitán Mladé Boleslavi, který je historicky čtvrtým nejproduktivnějším hráčem základní části superligy, prodělal za poslední tři sezony dvě operace kolena. Naposledy hrál 3. prosince. Klub informoval o jeho rozhodnutí na svém webu.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Jan Natov ukončil kariéru

Článek

„Když jsem do klubu před devíti lety přestupoval, myslel jsem hlavně na sportovní cíle, ale spoustu věcí jsem si tu taky uvědomil. Nejvíc si odsud odnáším to, že jsem vyrostl jako člověk. Nebál bych se říct zodpovědný člověk,“ řekl Natov, který získal pět mistrovských titulů - dva s Tatranem Střešovice a tři s Mladou Boleslaví.

V nejvyšší soutěži si připsal v základní části 536 bodů za 326 branek a 210 přihrávek v 323 zápasech. Více jich nasbírali jen rekordman Jiří Curney, Tom Ondrušek a Marek Vávra. V play off je se 145 body za 77 gólů a 68 asistencí ze 119 utkání sedmý. Odchovanec Havířova, který působil i v SSK Future, sehrál 23 utkání za českou reprezentaci s bilancí osmi tref a devíti přihrávek. Při jediné účasti na mistrovství světa v Göteborgu v roce 2014 získal bronz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.