Hlavní obsah

Kouč florbalové reprezentace Skružný má jasno zhruba o polovině sestavy pro MS

PRAHA

Klání na turnaji Czech Open, na nějž v závěru minulého týdne zavítalo do Prahy přes 240 týmů, si nemohl nechat ujít trenér mužské florbalové reprezentace Zdeněk Skružný. Kouč spolu se svými asistenty pečlivě sledoval duely v elitní kategorii a skládal další střípky hádanky, z níž vzejde nominace na prosincové mistrovství světa v Praze a Ostravě. „Osm či deset míst je jistých,“ prozradil pro Sport.cz Skružný.

Foto: ČFBU

Trenér mužské florbalové reprezentace Zdeněk Skružný

Článek

Aktivita realizačního týmu české reprezentace při Czech Open byla dopředu hlášená, jaká nominační vodítka jste dostali?

Máme připravenou nominaci směrem k turnaji čtyř zemí v Estonsku, kterou oficiálně zveřejníme v pátek nebo v pondělí. Všechny akce, které do začátku mistrovství absolvujeme už nebudou o zkoušení. Spíš půjde o to, abychom našli zhruba pětadvacet hráčů, kteří jsou schopni v určitých momentech zastoupit na určitých postech. Finální nominace bude samozřejmě i o tom, jakou kdo bude mít formu na konci listopadu. Nezastírám ale, že osm či deset míst je jistých, pokud to tak mohu říci.

Jména předpokládám neprozradíte...

Přesně tak. (smích) Mohu ale prozradit, že poměr mezi hráči z extraligy a krajánky působícími v zahraničí je zatím půl na půl.

Při výkonech Tomáše Kafky, který se vrátil do sestavy střešovického Tatranu a na Czech Open dovedl mistrovský celek až do finále, se asi poněkud zamotala situace ohledně brankářů?

To je z našeho pohledu největší oříšek. Florbalová federace snížila počet hráčů, které můžeme vzít na šampionát, z třiadvaceti na dvacet, takže na turnaj nominujeme osmnáct hráčů do pole a dva brankáře. S Tomášem budeme situaci řešit ještě tento týden.

Před Czech Open jste chtěli otestovat fyzický fond vybraných hráčů na Fakultě tělesné výchovy a sportu. Jak testy dopadly?

Chtěli jsme navázat na podobné testy z dubna a prověřit zhruba pětatřicet hráčů. Na FTVS ale mají bohužel prázdniny a tak dojde na prověrku reprezentantů až před odletem do Estonska.

Kolik akcí vlastně ještě před startem MS s reprezentací stihnete?

Plán přípravy se nemění. V září absolvujeme v Tallinnu turnaj čtyř zemí, kde se vedle domácího a našeho výběru představí ještě Lotyši a Finové. Na přelomu října a listopadu nás ve finském Kuopiu čeká v tradičním složení (Švédsko, Finsko, Česko, Švýcarsko - pozn. aut.) další díl Euro Floorball Tour a na začátku prosince chystáme pětidenní soustředění v Teplicích. Víc toho do startu šampionátu nestihneme.

Reklama

Související témata: