Hlavní obsah

Nechaly jsme na hřišti všechno, věděla Krupnová. Šampionát může být příslibem

Tampere

Ze hřiště si nesla cenu pro nejlepší hráčku, ta ale byla malou náplastí na zklamání Elišky Krupnové. Jedna z tahounek českých florbalistek vstřebávala druhou těsnou porážku ve dvou dnech. Po semifinálové od domácích Finek podlehly Češky 4:5 v boji o bronz Švýcarsku.

Foto: Český florbal, Martin Flousek

Eliška Krupnová si odnáší cenu pro nejlepší hráčku a plácá si s Kamilou Paloncyovou.

Článek

Zápas se lámal ve druhé třetině, kterou jste prohrály 0:4. Čemu to přičítáte?

Nevím, jestli jsme lehce polevily, ale utekly nám o dost gólů a tohle se na této úrovni těžko dohání.

Dělalo vám problémy aktivní napadání Švýcarek?

To si úplně nemyslím, občas nás zatlačily už ke konci první třetiny a párkrát jsme si s tím dobře poradily. Teď přesně nevím, z čeho ty chyby pramenily, ale nemyslím, že by to bylo z toho presu.

Berete jako pozitivum zápasu, že jste ze zdánlivě beznadějného stavu 1:5 dokázaly vyrobit dramatickou koncovku?

Ve florbale góly padají rychle, dvacet minut je dlouhá doba, Švédky během nich dokáží dát třeba osm gólů. Samozřejmě nejsme Švédky, ale věřily jsme tomu. Jsme na mistrovství světa, bojuje se do poslední sekundy a my tam nechaly opravdu všechno.

Ze smolné páteční porážky s Finskem jste se oklepaly, nezdálo se, že by na vás zanechala nějaké stopy…

Myslím, že jsme to pustily dobře z hlavy. Soustředily jsme se na to, že moc chceme bronz a že chceme hrát tak dobře jako včera. Ale soupeř byl těžký a ve druhé třetině se mu dařilo překonat naši obranu.

Jak budete vzpomínat na tento turnaj? Medailový cíl se splnit nepovedlo, ale výkony jste kromě zápasu se Švédskem předváděly sympatické.

Myslím, že to byl jiný turnaj, než které jsem zažila. Finkám jsme se vyrovnaly asi nejblíž v historii na mistrovství světa a se Švýcarkami jsme taky odehrály výborný zápas. Asi na turnaj budu vzpomínat v dobrém, myslím, že se za náš výkon nemusíme stydět.

Berete letošní posun jako příslib do budoucna? Český tým je vcelku mladý…

To je pravda, hlavně by bylo dobré, aby si všichni uvědomili, v čem máme mezery a v čem nás ostatní týmy přehrávají, protože zápas se Švédkami nám ukázal, že jsou úplně někde jinde. Ale zase zápasy s dalšími týmy z té top čtyřky byly vyrovnané. Je dobrý příslib, že jsme se zlepšily v nějakých činnostech, obrana funguje. Je otázka, jestli nám dobře fungovala i ta vysunutější obrana, na to by asi bylo dobré se podívat a zhodnotit to.

V čem podle vás třeba na Švédky nejvíc ztrácíme?

To je dlouholetá záležitost. Švédky i Finky jsou na hokejkách mnohem lepší a rychlejší, proto nás tak tlačí. Naše držení míčku proti těm silným týmům je slabší. Nevím, jak je to statisticky, ale většinu času bráníme, bylo by dobré, abychom zlepšily držení balónku, což vychází z herních činností jednotlivce jako je technika, práce s balónkem v rychlosti… V tom nás Švédky převyšují o x levelů, proto nás takhle přehrávají i u nás v obraně.

Vy ve Švédsku hrajete za tým Pixbo, cítila jste tu na sobě, jak vás angažmá posunulo?

Rozhodně. Myslím, že jsem trošku líp věděla, co a jak dělat, víc jsem si věřila na míčku, i technika na hokejce se mi trošičku zlepšila, co jsem ve Švédsku. A hlavně hraní s hlavou nahoře. Bohužel některé přihrávky nám dneska také nevyšly, například ta poslední s Terezou Urbánkovou byla docela těsná. Ale já jsem určitě ráda, že jsem do Pixba šla.

Reklama