Hlavní obsah

Oslava? Celý týden, bereme si dovolenou! Zlatý tým už se znovu nesejde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za začátku sezony tápaly, trvalo, než vyladily obměněný tým. Ale do pražské O2 areny si přijely pro pohár. Opět. Popáté v řadě proměnily florbalistky Vítkovic superfinálovou účast v mistrovské oslavy. Tentokrát pod taktovkou kapitánky Sáry Seevaldové, která k výhře nad Chodovem 5:3 před rekordními 10 647 diváky přispěla dvěma góly.

Foto: Český florbal/Bára Reichová

Sára Seevaldová si z plochy O2 areny odnáší mistrovský pohár

Článek

Se závěrečným hvizdem zahodila florbalku a vyrazila sbírat mistrovské artefakty. Vítězný klobouček, na něm korunu, tradiční týmovou trofej pro hvězdu týmu. Pak si Seevaldová šla pro ocenění nejlepší hráčky finále, vytouženou zlatou medaili, a nakonec pozvedla i mistrovský pohár.

A jako bonus si po oslavách s ostravskými fanoušky odnášela z plochy haly v kelímku mistrovské pivko. „To chutná vždycky výborně,“ smála se kapitánka týmu.

Vítkovice slavily už osmý domácí titul, čímž vyrovnaly dosud rekordní bilanci pražské Děkanky/Herbadentu. V základní části extraligy přitom nedominovaly, škobrtly v obou zápasech proti Chodovu, který pak šel do play off z prvního místa.

„Začátek sezony se nám nevydařil, měly jsme problémy se sehráním a sebevědomím, prohrály důležité zápasy. Až postupem času jsme zase nabíraly sebevědomí, které jsme pak prodaly v play off. A na Chodov jsme byly dobře připravené,“ pochvalovala si Seevaldová.

Poprvé vedla tým do titulové bitvy v roli kapitánky, v níž nahradila Denisu Ferenčíková, která se posunula do role asistentky trenéra Dušana Dudeška. „Nemyslím, že bych byla nervóznější, už jsem tu finále zažila. Ale máme mladý tým, tak jsem byla nervózní, abychom to ustály,“ přiznávala.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vítkovická Sára Seevaldová se snaží překonat brankářku Chodova Janu Christianovou

Vítkovická vítězná mentalita v týmu ale zůstala, naopak Chodov aby měl z Ostravanek pomalu mindrák. Prohrál s nimi i páté superfinále, tentokrát jednoznačně… „Byly sezony, kdy ta vítězná mentalita byla ještě silnější, ale ten týmový duch máme,“ přikyvovala 25letá Seevaldová, která k výhře přispěla čtvrtým gólem a pátým do prázdné branky.

„Jsem ráda, že jsme nemusely dotahovat nepříznivý průběh a pořád měly náskok. Ve florbale není žádné vedení dostatečné, pořád tam byla nervozita, že tam může spadnout nějaký blbý gól a Chodov bude na koni. Ale ustály jsme to,“ těšilo vítkovickou útočnici.

A tak přišel čas oslav, s nimiž má tým bohaté zkušenosti… „Vždycky jsou velké. Slavíme celý týden, bereme si dovolenou, do práce a do školy nechodíme,“ smála se Seevaldová. Však je jisté, že v takovém složení už se tým nesejde.

„Stejně jako se obměnil minulý rok, nastane to i letos. Oslabení bude velké, ale máme šikovné mladé hráčky,“ věří.

Do švédského Kalmarsundu se stěhují opory Michaela Kubečková a Šárka Staňková. „Moc se těším, tam je florbal prostě nejlepší na světě,“ hlásila Kubečková.

Do střešovického Tatranu míří nejproduktivnější hráčka základní části Barbora Husková. A kapitánka? „Je to otevřená otázka. Ale do zahraničí už mě to netáhne,“ zůstala Seevaldová tajemná.

Teď bude mít vedle oslav čas i na sledování hokeje, však pochází ze Vsetína. „A můj strýc na Lapači pracuje, tak se určitě půjdu podívat, po sezoně na to bude čas,“ plánuje Seevaldová.

Reklama