Hlavní obsah

Pekelně to bolí, hlesl kouč po trpké porážce. Emoce cloumaly i s největší českou hvězdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bramborová éra českého florbalu trvá, popáté za sebou byly Češky po zápase o bronz při medailovém ceremoniálu v roli smutných přihlížejících. Švýcarkám podlehly 2:5, zaprášený bronz z roku 2011 zůstává dál jedinou medailí českých florbalistek.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Kapitánka florbalistek Eliška Krupnová gratuluje Švýcarkám k bronzu.

Článek

Uppsala (od našeho zpravodaje) - Po sympatickém semifinálovém výkonu a porážce 4:5 od Finek to při boji o bronz ve švédské Uppsale bylo od svěřenkyň švýcarského kouče o poznání slabší představení. Dvougólové vedení soupeřek ještě dorovnaly, pak už si ale střelecky neškrtly.

Co byla platná suverénní jízda turnajem a čtyři výhry v řadě, o medailích se rozhoduje až o finálovém víkendu. A ten Češky výsledkově nezvládly.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

„Bolí to pekelně, myslím, že jsme si zasloužili víc,“ tvrdil Rhyner. „Ale zároveň musím uznat, že jsme dnes nehráli na naší nejlepší úrovni,“ doplnil vzápětí trenér, jenž ani na druhý pokus nedovedl Češky k medaili. „Má budoucnost? Teď půjdu ven počítat sněhové vločky,“ odsekl.

Pro hráčky zažívající další hořké zklamání už jsou čtvrtá místa frustrující. Hana Koníčková v reprezentaci končí, na vážkách byla i hvězda a kapitánka týmu Eliška Krupnová. „Hrát za reprezentaci je pocta, hrdost. Stát na hřišti při hymně je nádherný pocit. Snažila jsem si ho užít, zpívala jsem nahlas… Ale teď nevylučuju ani jednu variantu,“ přiznala.

„Nehraju florbal, abych končila čtvrtá. A teď je to popáté, pro mě čím dál těžší. Zažívám to znovu a znovu a je strašně těžký tak dlouho něco nevyhrát,“ připouštěla nejlepší florbalistka světa za loňský rok a oči se jí leskly.

Reklama

Související témata: