Hlavní obsah

Po 31 letech se vrátí florbalové ME, ženy budou hrát v roce 2026 v Göteborgu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 31 letech se vrátí florbalové mistrovství Evropy. V ženské kategorii se bude hrát v roce 2026 od 31. srpna do 6. září v Göteborgu. Muži budou mít kontinentální šampionát v lichých letech. Informoval o tom web Mezinárodní florbalové federace. Naposledy se ME konalo v roce 1995 ve Švýcarsku, kde v Curychu triumfovali Finové a Švédky.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Hrát se bude s osmi týmy a vedle pořádajícího Švédska se kvalifikuje sedmička nejlepších celků z mistrovství světa, které se bude konat příští rok v prosinci v Brně a Ostravě. Zároveň budou mít jistou účast na dalším světovém šampionátu, takže nebudou hrát kvalifikaci o turnaj v Turku v roce 2027. V budoucnu by se mohlo ME rozšířit na deset až dvanáct účastníků.

ME žen se konalo dosud jen jednou. V mužské kategorii se hrálo ještě v roce 1994 v Helsinkách, kde získalo zlato Švédsko. Od roku 1996 se začalo hrát mistrovství světa. V sudých letech je mužské a v lichých ženské. U ME to bude opačně.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články