Hlavní obsah

Tvrdost až na samé hraně, hráčky si stěžovaly. Češky to ale vzaly jako poctu

Michal OsobaPrávo

I kdyby si snad datum startu mistrovství světa florbalistek (sobota 7. prosince) nepamatovala, tréninky v elitním švédském klubu Pixbo by nejlepší české hráčce Elišce Krupnové blížící se vrchol sezony ve švýcarském Neuchatelu důrazně připomněly.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Kapitánka české florbalové reprezentace Eliška Krupnová, vpravo útočnice Martina Řepková před mistrovstvím světa florbalistek, které se hraje od 7. do 15. prosince ve švýcarském Neuchatelu.

Článek

V klubu z Göteborgu se totiž potkává i se dvěma švédskými a dvěma finskými reprezentantkami a hecování mělo poněkud ostřejší formu.

„Tréninky byly teď hodně tvrdé, někdy až na hraně. Některé holky si stěžovaly, my se s Denisou shodly, že je aspoň vidět, jak nás neberou na lehkou váhu,“ těšilo Krupnovou, která patří mezi tahounky klubu spolu s krajankou Denisou Ratajovou.

Krupnová se řadí mezi nejzkušenější reprezentantky a je jednou z pěti pamětnic bronzu ze St. Gallenu 2011, dosud jediné české medaile ze ženského MS. „Tehdy jsem byla benjamínek, měla dlouhé vlasy a přezdívku Avatar,“ pousměje se Krupnová, která na šampionátu oslaví stý zápas v reprezentaci. A zrovna proti Švédsku, kde už pátým rokem působí.

České zápasy na mistrovství světa
Skupina B – neděle 8. 12., 10.30: Česko–Lotyšsko, pondělí 9. 12., 19.30: Česko–Švédsko, 10. 12., 16.30: Česko–Slovensko.
Čtvrtfinále by Češky hrály v pátek, semifinále v sobotu a zápasy o medaile v neděli. ČT sport vysílá živě celkem 14 zápasů včetně všech českých.

„Mně jejich herní styl sedí, proto se na ten zápas těším i s tím bonusem, že bude jubilejní. Rivalita tam je," ujišťuje kapitánka českého výběru, který v neděli zamíří na závěrečný kemp do švýcarského Kerenbzergu, odkud se ve čtvrtek přesune do dějiště šampionátu.

Reklama

Související témata: