Hlavní obsah

1:1, 1:1, 1:1. Ospalý Bayern se na startu jara trápí a šéf Kahn velí: Musíme šlápnout na plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako když se zasekne gramofonová deska. Fotbalový Bayern nudí. Letos odehrál tři ostré zápasy – a všechny měly stejný výsledek. 1:1 v Lipsku, 1:1 s Kolínem nad Rýnem a v sobotu večer 1:1 s Frankfurtem. Mnichovský obr šel do jarní bundesligy se čtyřbodovým náskokem, ale po nechtěné sérii tří remíz vede už jen o bod. „Je to brutálně otravné,“ ucedil zaskakující kapitán Thomas Müller.

Foto: Leonhard Simon, Reuters

Z fotbalistů Bayernu Mnichov (na snímku zleva Joshua Kimmich a Mathys Tel) čišelo po třetí jarní remíze v řadě zklamání.

Článek

Brankář Yann Sommer si hřbetem ruky utřel zpocené čelo, záložník Jamal Musiala zklamaně zíral do země a křídelník Serge Gnabry s kamennou tváří zatleskal fanouškům. „Tohle je jiný Bayern než v roce 2022,“ prohlásil klubový ředitel Oliver Kahn ve vysílání televizní stanice Sky. „Nedokážeme přenést naši koňskou sílu na trávník.“

Přitom ještě před loňským mistrovstvím světa šel z mnichovské mašiny strach. Nasázela šest gólů Mohuči či Brémám a mohlo se zdát, že si na jaře s přehledem doletí pro jedenáctý titul v řadě. Jenže Bayern místo jízdy za dalším zlatem nabízí zatím jen rozpačité potácení od plichty k plichtě.

„V životě jsou horší věci, ovšem je fakt, že jsme spadli do výsledkové krize,“ musel připustit trenér Julian Nagelsmann. Schází mu několik zraněných hvězd v čele s brankářem Manuelem Neuerem, jenže tohle je jen slabá útěcha.

„V každém zápase chceme ten uzel přetnout, ale… Dost, nemá cenu fňukat,“ kroutil hlavou veterán Müller.

S kumpány má zkraje jara pech, třeba Frankfurtu v sobotu stačila k remíze jediná přímá střela na branku. „Chybí nám sebevědomí i rychlost,“ láteřil kouč Nagelsmann. „A těžko se prosazujeme středem, hrajeme jen po křídlech.“

Špička bundesligy se po osmnácti kolech dramaticky vyrovnala: za vedoucím Bayernem je jen o bod Union Berlín, který vyhrál všechny tři jarní duely. Třetí Lipsko ztrácí na lídra dva body a čtvrtý Freiburg tři. Co s tím? „Musíme se vrátit k emocionalitě a znovu nechávat na hřišti všechno, co v nás je,“ zavelel Müller.

Už ve středu čeká Bayern osmifinále národního poháru v Mohuči a dva týdny nato první bitva o čtvrtfinále Ligy mistrů v aréně pařížského PSG. „Abyste mohli uspět ve velkých zápasech, potřebujete zvládat ty malé. A my už nemáme tolik času,“ poznamenal Nagelsmann.

„Na druhou stranu je možná dobře, že si složitým obdobím procházíme teď, a ne až na konci sezony,“ přemítal šéf Kahn. „Každopádně v sázce je hodně a hned v nejbližším zápase musíme pořádně šlápnout na plyn.“

Reklama