Hlavní obsah

99 ran bičem pro hvězdného Ronalda? Íránská ambasáda trest popírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angažmá na Blízkém východě v dresu saudskoarabského an-Nassru nejspíše přináší hvězdnému portugalskému útočníkovi Cristianu Ronaldovi spoustu nových a dosud nepoznaných zážitků. Tento by však byl jistě nezapomenutelný. Internetem kolují informace, že by Portugalec mohl dostat za svůj údajný prohřešek trest v podobě 99 ran bičem.

Foto: Ahmed Yosri, Reuters

Cristiano Ronaldo

Článek

A co že se stalo? 19. září odehrál Ronaldo zápas za saudskoarabský an-Nassr v asijské Lize mistrů na půdě iránského Persepolis. A právě při návštěvě Íránu se mimo jiné potkal se známou íránskou malířkou Fatemeh Hamamiovou. Ta mu darovala portrét s jeho podobiznou, jenž byl namalován přímo nohama malířky. Portugalec jí jakožto poděkování předal svůj dres, umělkyni objal a dal jí pusu.

A tady nastává problém. V Íránu je projev objetí vůči ženě, se kterou není muž společně v manželství, považován za „harám“, což znamená, že je podle islámského práva zakázáno a případné porušení bude potrestáno. A dle španělského webu Mundo Deportivo hned několik právníků na tento čin upozornilo a záhy uvádělo, že by měl být Ronaldo podle pravidel odsouzen k 99 ranám bičem.

A to samozřejmě na sociálních sítích nemohlo zůstat bez povšimnutí. Během chvíle byl internet touto bizarní informací zahlcen různými vtípky či posměšky. „Snad z toho natočí video,“ satiricky doufalo hned několik komentujících.

Veškeré zvěsti však odmítá íránská ambasáda ve Španělsku. „Naprosto odmítáme jakékoliv odsouzení kteréhokoliv zahraničního sportovce v Íránu.“ zmiňuje ve svém prohlášení. Zároveň zaměstnanci ambasády poznamenávají, že takové zprávy by mohly zastínit údajné zločiny proti lidskosti a válečné zločiny proti utlačovanému palestinskému národu.

„Je třeba zmínit, že Cristiano Ronaldo cestoval do Íránu 18. a 19. září, aby zde odehrál oficiální fotbalové utkání. Podle všeho byl velmi dobře přijat lidmi i úřady. Jeho setkání s Fatemeh Hamamiovou bylo rovněž chváleno a obdivováno jak lidmi, tak orgány země,“ dodává ambasáda k návštěvě hvězdného Portugalce.

Reklama

Související témata: