Hlavní obsah

Áčko zaboduje i do třetice, věří sázkaři. Lvíčata čekají na zázrak

Praha

Český národní fotbalový tým má za sebou první dva zápasy kvalifikace na MS v Kataru. Po povinné výhře nad Estonskem a překvapivé, ale zcela zasloužené remíze s Belgií se utká na stadionu v Cardiffu s domácím Walesem. Češi nastoupí do zápasu jako mírní favorité v kurzu 2,53:1, na remízu je vypsán kurz 3,18:1, na výhru domácích 3:1. Na straně mužstva kouče Šilhavého je u domácích kanceláří výrazná většina sázkařů.

Chystáme se na bránění Balea, Wales zase na Tomáše Součka, říká Jaroslav Šilhavý.Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Vsadit na Wales, nebo na reprezentaci České republiky? Tak zní otázka dne. Český tým čeká na Ostrovech nepochybně další bitva. Wales má v současnosti jednu z nejlepších fotbalových generací v historii a stále se veze na vlně senzačního semifinále na EURO 2016.

Jenže český fotbal je na tom aktuálně ještě lépe. Dokázal postoupit na EURO, získal sebevědomí po kvalifikační remíze s Belgií, a především zásluhou Slavie v poslední době ví, jak na ostrovní soupeře.

Za národním týmem přiletěli do Walesu krajánci z bundesligy, včetně kapitána Vladimíra Daridy.Video: Sport.cz, FAČR

„Možná právě cesta Slavie Evropskou ligou ovlivnila sázkaře tak, že jich 87 % tipuje výhru českého týmu," myslí si Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu. „Řada hráčů, kteří v Cardiffu nastoupí, má právě ze Slavie čerstvou zkušenost s vyřazením Leicesteru a Rangers. To vše podpoří už zkušení ‚Angláni' Souček s Coufalem," vypočítává plusové body pro českou reprezentaci.

„Češi se proti Belgii ukázali v příjemném světle. Svou aktivní hrou zaskočili nejen soupeře, ale i řadu domácích příznivců. Trenér Šilhavý dokázal namíchat funkční mix hráčů, kteří se vzájemně doplňují a bojují jako tým. Mužstvo Walesu je určitě k poražení, varováním ale může být vzájemná historická bilance, která hraje pro domácí. Ze šesti zápasů zde Češi nevyhráli ani jednou," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Tipéři vidí duel hodně optimisticky

S úvodem kvalifikace je jistě spokojen nejeden fanoušek, nejen s výsledky, ale i s předváděnou hrou, což se logicky odráží i v sázkových tendencích před utkáním s Walesem. Na výhru českého týmu jde u jeho kanceláře přesvědčivých 70 % vkladů, na remízu 20 % a na úspěch Walesu pouze 10 % z náběrů.

Jednoznačně jsme stáli o to, aby s námi Ondra Kúdela jel, říká trenér Jaroslav Šilhavý.Video: Sport.cz, FAČR

„Podle bookmakerů vcelku vyrovnané utkání vidí sázkaři hodně optimisticky, když jich u nás 90 % sází na výhru českého výběru. Jen 4 % tipérů mají na tiketu výhru Walesu a 6 % lidí tuší remízu," rekapituluje dokonce Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Ostrovní týmy jsou sice proslulé svou tvrdošíjností, ale podle sázkařů Velšanům ani domácí prostředí nepomůže. Češi mohou těžit ze své sehranosti, fyzičky a ofenzivní hry, navíc budou v plné sestavě. Ve dvou úvodních duelech byli velice produktivní. Vstřelili sedm gólů a určitě budou hladoví po dalších.

„Sázkaři věří, že by se mohli gólově prosadit nejméně dvakrát. Proto také hodně láká kurz 4,07 na výhru Česka s handicapem -1 nebo tip na dvě a více branek v utkání s kurzem 1,45," dodává Světlíková.

Lvíčata v roli outsiderů

Naopak Lvíčatům tipéři před jejich klíčovým duelem o postup ze skupiny na EURO do 21 let nevěří. Český výběr se v posledním utkání skupiny B ve slovinském Celje střetne s favorizovaným Španělskem. Situace v tabulce je s ohledem na řadu smírných výsledků stále otevřená, tým trenéra Krejčího každopádně drží svůj osud ve vlastních rukou. K postupu teoreticky může stačit bod, i ten by byl proti obhájcům prvenství ohromným úspěchem. Jasným favoritem utkání jsou Španělé (1,57:1), na remízu je kurz 4,05:1, výhra Lvíčat se sází v poměru 6,3:1.

Český recept na Španělsko? Chce to odvahu, štěstí, nechybovat a spoléhat na standardky.Video: Sport.cz, FAČR

Jak složitý úkol představuje bodový zisk se současným výběrem Španělska, asi nejlépe naznačují preference samotných sázkařů. Celých 97 % vkladů je podáno na výhru týmu z Pyrenejského poloostrova, 2 % připadají na remízu a na český výběr vychází pouze 1 % náběrů.

„Španělé v posledním duelu remizovali s Itálií, v utkání ale byli lepším týmem ve všech parametrech. Drželi se na balonu, připsali si hned 16 střeleckých pokusů, mezi tyče však mířily pouze tři. Český tým bude čelit nátlakové hře, musí se ještě více semknout a zodpovědně bránit. Podle očekávání má výběr Karla Krejčího problémy v ofenzivě, dvě vlastní branky ve dvou duelech jsou svým způsobem kuriozitou. Zápas by mohla zamotat útočná standardka, jinak jsou všechny trumfy na straně soupeře," upozorňuje Hanák.

Malé EURO vyhráli pětkrát

Reprezentace Španělska do 21 let obhajuje zlaté medaile z roku 2019, jejich výběry pak dokázaly „malé EURO" vyhrát v historii hned pětkrát, což nejlépe ukazuje kontinuální kvalitu. Trenér Luis de la Fuente má v kádru řadu hráčů se zkušenostmi z La Ligy, jeho tým je zcela právem jedním z největších favoritů mistrovství.

Přijeli jsme sem postoupit. Možnost, že Španěly porazíme, je, burcuje Pavel Šulc.Video: Sport.cz, FAČR

„Výhra španělských jednadvacítek se objevuje na 99 % tiketů vsazených na utkání," potvrzuje Světlíková.

Španělsko sice trochu zklamalo v duelu s Itálií, ale má silnou sestavu. A remíza s nejslabším týmem skupiny Slovinskem sebevědomí Lvíčatům zrovna nepřidala. Problémy se zakončením, málo střel na branku a nejsilnější soupeř skupiny, to vše dává předem jasný výsledek. Nepřekvapí, že se také hodně sází na výhru Španělska s handicapem -1 v kurzu 1,94. Nebo že uvidíme tři a víc branek (kurz 1,48).

Reklama

Související témata: