Hlavní obsah

Bílý balet zatančí v Braníku. Do Prahy míří projekt Realu Madrid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha se může těšit. Gigantický fotbalový klub Real Madrid postaví v létě svůj tréninkový kemp na pražském hřišti ABC Braník. Žádná kachna, ale skutečnost. Česká republika se stává 27. zemí (vedle třeba Německa, Francie, Itálie, Belgie, ale i Austrálie, Číny nebo ostrova Bali), kde se bude díky nadaci Fundación Real Madrid od 1. do 5. července 2024 konat mládežnická fotbalová klinika v podobě příměstského tábora.

Foto: Juan Medina, Reuters

Real Madrid před nedávným derby s Atlétikem

Článek

Naposledy se skutečný Bílý balet objevil v Česku na podzim 2018. Jen pro připomenutí, v Plzni ukázal pět gólových tanečků.

Teď mohou malí fotbalisté ve věku od 7 do 11 let bez ohledu na výkonnost absolvovat čtyři tréninky denně pod vedením koučů nadace Realu Madrid s jejich metodikou, získají zkušenosti se sportovní kulturou a způsobem života věhlasného klubu. Na pár dní se tak 75 kluků nebo dívek stane členy stejné rodiny jako Bellingham, Modrič, Vinicius anebo Alfredo di Stéfano (pokud jim ho ještě rodiče připomenou). Podobně i 8.–12. července ve slovenském Šamoríně na hřišti ŠTK.

„Trenéři poskytnou také individuální hodnocení a rady, tréninky budou vedeny v češtině nebo slovenštině,“ avizuje Tomáš Klečka ze společnosti Moderní fotbal, která se specializuje na fotbalové projekty zaměřené na rozvoj vzdělávání trenérů mládeže a trénink chlapců i dívek.

Foto: Real Madrid

Klinika Realu Madrid se představí i v Braníku

„Klub kontaktoval pan Klečka a zajímalo ho, zda by měl Braník zájem. Hrála pro nás asi výhodná poloha, hospoda, kde jsme schopni zajistit všem jídlo, a k tomu bylo samozřejmě důležité, že účastníky pustíme na trávu,“ vysvětluje pro efotbal.cz David Hejduk, místopředseda a sekretář klubu v jedné osobě.

Společnost Moderní fotbal má třeba čtyřletou zkušenost s pořádáním kempů Juventusu Turín na českém území.

„Rozvíjíme naše odborné znalosti směrem k poskytování toho nejlepšího, co současný fotbal nabízí,“ ujišťuje Klečka.

Druhou možnost, jak se přiblížit fotbalovým idolům, nabízí pobytový šestidenní zájezd přímo do Madridu se čtyřmi tréninky v areálu RM City s jeho komentovanou prohlídkou, návštěvou stadionu Santiago Bernabeu i zápasu A týmu a turistickým výletem do města.

„Samozřejmostí je stejně jako u pražského příměstského kempu pro každého tréninkový set Realu Madrid na míru,“ láká Klečka.

Jedinečný zážitek se připravuje pro hráče od 9 do 13 let opět bez ohledu na výkonnost, chystají se dva termíny – v květnu (13.–18. 5.) a říjnu. Součástí zájezdu bude i zajištěná letenka a ubytování s plnou penzí ve čtyřhvězdičkovém hotelu Senator Barajas.

Reklama

Související témata:
Braník
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen