Hlavní obsah

Bláznivý příběh z nizozemské ligy. Syn dal gól, jeho tým vyhrál a táta byl kyselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třikrát se trefil v lize, další dva góly přidal v pohárech. Ofenzivní záložník Sem Steijn je v kurzu a po víkendu se o něm ví už i mimo jeho rodné Nizozemsko. Jednadvacetiletá hvězda Twente dalším zásahem pomohla k výhře 3:1 nad slavným Ajaxem, který trénuje… Tušíte správně, Steijnův otec Maurice. Jindy by na synka byl pyšný, ale tentokrát z něj radost neměl.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Twente Sem Steijn

Článek

Tohle nešlo nedat. Před hladovým Steijnem juniorem čekala prázdná branka, stačilo nezakopnout. Běžela 11. minuta a Twente vedlo nad Ajaxem už o dva góly.

Zatímco se syn radoval, táta si na střídačce poposedl a dlaní si přejel po smutné tváři. Pak se opřel do křesla a s trpkým výrazem hleděl před sebe.

„Bolí mě vidět tátu takhle,“ řekl Steijn mladší před kamerou televizní stanice NOS.

Mimochodem, byl to právě otec Maurice, kdo dal synovi první minuty v lize během jejich společné štace v týmu VVV-Venlo. Psal se prosinec 2018, Semovi bylo sedmnáct. Chvilku spolu pracovali i v Emirátech a pak se jejich cesty rozešly. A vy už víte, jak to dopadlo, když se ti dva v neděli potkali jako soupeři.

Otcův Ajax znovu potvrdil, že zkraje sezony nezáří: ztratil ve třech ze čtyř ligových zápasů a je až dvanáctý. První dva góly v Enschede navíc inkasoval nejrychleji za posledních 15 let.

Zato synovo Twente patří mezi tři rozjeté týmy, které v nizozemské lize zatím neztratily ani bod. I díky báječné formě Sema Steijna či jeho českého parťáka Michala Sadílka, jenž od začátku sezony na place nechyběl ani minutu.

Reklama

Související témata: