Hlavní obsah

Borek neměl čas na nervozitu. Skvělý pocit, rád zaplatím, tvrdí mladý brankář Slovácka

Seběhlo se to tak rychle a nečekaně, že ani neměl čas na větší nervozitu. Teprve devatenáctiletý Jiří Borek naskočil ve 25. minutě ligového zápasu s Olomoucí vzhledem ke zranění Fryštáka do branky Slovácka a pomohl při svém debutu v nejvyšší soutěži k výhře hradišťských fotbalistů nad Sigmou 1:0. Po závěrečném hvizdu neskrýval mladý gólman obrovské nadšení.

Foto: twitter.@1_FCS, Twitter

Brankář Slovácka Jiří Borek při svém ligovém debutu proti Sigmě Olomouc.

Článek

Co vám blesklo hlavou, když se ukázalo, že náhle musíte do brány?

Nesl jsem Tomášovi Fryštákovi pití, a on mi řekl, že ho tahá přitahovač. Takže jsem se šel rychle převléknout a v rámci možností aspoň trochu rozhýbat. Neměl jsem ani čas připouštět si jakoukoliv nervozitu.

Jaké jste dostal od realizačního týmu pokyny?

Abych nic moc nevymýšlel a snažil se zjednodušit rozehrávku. Moc práce jsem neměl. Pokryl jsem nějaké centry. Užil jsem si hlavně druhý poločas, kdy jsem měl za zády slovácký kotel. Vím ale, že se mi pár odkopů moc nepovedlo. Na hře nohama musím ještě zapracovat.

Ve druhé půli jste svoje mužstvo ještě za bezbrankového stavu při Růskově tutovce podržel...

Snažil jsem se mu co nejvíc zmenšit střelecký úhel. Neměl to kudy prostřelit. My jsme naopak pak díky Marku Havlíkovi jednu šanci využili. Celkově jsme byli častěji na balonu a měli víc ze hry. Myslím, že jsme zvítězili zaslouženě. Mám ze zápasu skvělý pocit.

Co pro vás úspěšný ligový debut znamená?

Splnění snu. Na ten moment jsem čekal tři roky a hrozně jsem se na něj těšil. Od té doby, co jsem ve Slovácku poprvé vstoupil do kabiny áčka. Mám teď velikou motivaci tvrdě na sobě pracovat, abych první ligu chytal pravidelně.

Co vám po utkání řekli v kabině zkušenější spoluhráči?

Všichni včetně trenérů mi hrozně moc gratulovali. Asi mě to vyjde dost draho, ale mám takovou radost, že do společné kasy samozřejmě rád zaplatím.

Chystáte nějakou oslavu vydařeného prvního startu v elitní soutěži?

Spíš asi jenom posedíme s rodiči, kteří na zápase pochopitelně byli a hrozně mi fandí. Společně zápas s Olomoucí probereme. Na nic většího není v rozjeté sezoně čas.

Reklama

Související témata: