Hlavní obsah

Brankář génius! Schválně si nechal dát gól, ukázal znalost pravidel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdříve možná šokoval fanoušky, trenéra i některé spoluhráče tím, že nechal míč mířící na bránu schválně doletět až do sítě. Realita? Gólman brazilského Corinthians Cassio jen prokázal herní inteligenci a výbornou znalost pravidel.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Corinthians Cassio během utkání brazilské ligy proti Mineiru.

Článek

Psala se 74. minuta čtvrtečního utkání nejvyšší brazilské soutěže mezi domácími Corinthians a CA Mineiro. Stav byl byl 1:1. Rozhodčí Braulio da Silva Machado nařídil přibližně 35 metrů od branky nepřímý volný kop pro hosty.

Když míč přeletěl všechny hráče v poli číhající na hlavičku či jiný souboj a padal pokutovým územím až ke Cassiovi, snad každý čekal, že zkušený 36letý gólman lapí balon do rukavic. Jenže omyl, na poslední chvíli uhnul a míč skončil v síti.

Lidé na sociálních sítích už začali gólmana podezřívat z ovlivnění utkání, aniž by tušili, že brazilský gólman předvedl hluboké znalosti svého sportu. „Pokud byl nepřímý volný kop kopnut přímo do soupeřovy branky, nařídí rozhodčí kop od branky,“ píše se jasně v pravidlech fotbalu. Pokud by někdo balon tečoval, jde samozřejmě o regulérní trefu, ale v tomto případě ne.

Také trenér Corinthians Mano Menezes nevypadal na první pohled z rychlého úskoku svého svěřence nijak nadšeně. Bylo vidět, jak se 61letý kouč drží za hruď poté, co sudí Machado doopravdy nařídil odkop od brány.

I tento netradiční moment v hlavní roli s gólmanem, který za Corinthians odchytal už přes 400 soutěžních duelů, nakonec přispěl ke konečné remíze 1:1. Tým Corinthians je čtyři kola před koncem soutěže na jedenáctém místě, Mineiro se ční na příčce páté ještě s reálnou šancí bojovat o titul.

Reklama

Související témata:
  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.