Hlavní obsah

Bayern má políčeno na oporu Chelsea, hráč zájem opětuje. Vyjde to?

Mnichov
Aktualizováno

Představte si to: dres fotbalistů mnichovského Bayernu obléká Branislav Ivanovič. Bavorský velkoklub usilovně shání alternativu na pravý kraj obrany k Brazilci Rafinhovi a srbský zadák ve službách Chelsea je podle listu Bild na absolutní špici seznamu vyhlédnutých posil německého rekordmana v počtu titulů. A jedenatřicetiletý spoluhráč Petra Čecha by se odchodu z londýnského celku do bavorské metropole údajně nebránil.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Zadák Chelsea Branislav Ivanovič (vlevo) v souboji se Sadiem Maném v ligovém duelu se Southamptonem.

Článek

Nic ale zatím není ujednáno, žádná oficiální nabídka zatím z Bayernu nepřilétla. Ivanovič působí v Chelsea od roku 2008, patří ke stabilním členům výběru Josého Mourinha a na Stamford Bridge má platný kontrakt až do léta příštího roku. A anglická média navíc spekulují o tom, že vedoucí celek Premier League je se službami rodáka ze Sremské Mitrovice spokojen natolik, že mu hodlá nabídnout prodloužení smlouvy do roku 2017 s následnou opcí.

Ivanovičova cena na fotbalovém trhu se podle transfermarkt.de pohybuje kolem 17 miliónů eur. Srbský reprezentant se objevil rovněž v hledáčku Realu Madrid a Paris St. Germain.

Zájem mnichovského týmu o srbského reprezentanta, mistra anglické ligy i vítěze Champions League, se naplno rozhořel poté, co ztroskotal plán trenéra Pepa Guardioly vyztužit pravý kraj defenzívy Rafinhovým krajanem Danilem Luizem da Silvou. Třiadvacetiletý talentovaný bek FC Porto dal totiž předloňskému vítězi Ligy mistrů košem a avizoval, že by svou další kariéru rád spojil s Realem Madrid. V jednání je údajně přestupní částka 30 miliónů eur.

Reklama