Hlavní obsah

Bayern - Köln 5:1Bayern rozdrtil Kolín nad Rýnem, Lipsko otočilo duel s Gladbachem

Aktualizováno

Fotbalisté vedoucího Bayernu Mnichov v německé lize po dvou zápasech opět zvítězili, doma rozdrtili Kolín nad Rýnem 5:1. Po dvou gólech dali Robert Lewandowski a střídající Serge Gnabry. Dvakrát se v zápase 23. kola prosadil také Wataru Endo, jehož Stuttgart zdolal poslední Schalke rovněž 5:1. Lipsko udrželo kontakt s Bayernem po velkém obratu proti Mönchengladbachu a výhře 3:2. Dortmund si poradil 3:0 s Bielefeldem, Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě nestačila na Wolfsburg a prohrála na jeho stadionu 0:2.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Serge Gnabry z Bayernu Mnichov se se spoluhráči raduje z gólu proti Kolínu.

Článek

Bayern v bundeslize zvítězil poprvé od mistrovství světa klubů, které 11. února v souboji s mexickými Tigres ovládl. Na rozdíl od remízy s Bielefeldem (3:3) a prohry ve Frankfurtu (1:2) dokázal favorit vstřelit první branku, v 18. minutě se poprvé v ligové sezoně trefil Maxim Choupo-Moting. Vedení po chvíli navýšil Lewandowski.

Náskok úřadujícího mistra se ztenčil po přestávce zásluhou Iljáse Schirího. Pojistku ale přidal v 65. minutě opět Lewandowski, který má na kontě 28 ligových branek v 23 zápasech v ročníku, a v závěru dvakrát vypálil přesně Gnabry.

Bayern vede ligu nadále o dva body před Lipskem, které přitom nezachytilo rychlý nástup Mönchengladbachu a po 19 minutách prohrávalo o dva góly po penaltě Jonase Hofmanna a trefě Marcuse Thurama. Domácí se vzpamatovali po přestávce, ale v 50. minutě mu ještě gól upřel VAR. Snížit se povedlo až po chvíli Christopheru Nkunkuovi. Vyrovnání zařídil v 66. minutě Yussuf Poulsen a obrat završil v 93. minutě Alexander Sörloth, který si spravil chuť za neuznanou branku.

Stuttgart vedl za výhrou japonský univerzál Endo. Vedle úvodních dvou branek se jinak sváteční střelec podílel asistencí na trefě Phillipa Klementa, který zvýšil už na 4:1. Stuttgart v závěru skóroval ještě jednou a porazil Schalke o čtyři branky poprvé od roku 1996. Mužstvo z Gelsenkirchenu nadále tápe, naposledy vyhrálo 9. ledna a šance na záchranu v bundeslize mu pomalu uniká.

Dortmund porazil nováčka z Bielefeldu díky trefám po přestávce. Po přihrávce Jadona Sancha se trefil Mahmoud Dahoud a z penalty poté sám anglický křídelník, který se v posledních šesti ligových duelech gólem nebo asistencí podílel na sedmi brankách Borussie. Skóre uzavřel Reinier. Dortmund v lize zvítězil dvakrát po sobě poprvé od začátku ledna. Bielefeld čeká na výhru pět zápasů a balancuje na hraně sestupu.

Darida odehrál 74 minut zápasu, který rozhodla vlastní branka spoluhráče Lukase Klüntera ze 37. minuty. Český reprezentant mohl po změně stran pomoci k vyrovnání, hlavičku Deyovaisia Zeefuika po jeho centru ale zlikvidoval brankář. Výhru "Vlků" v závěru zpečetil první ligovou brankou v kariéře obránce Maxence Lacroix, to už Darida na hřišti nebyl.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 5:1 (33. a 65. Lewandowski, 82. a 86. Gnabry, 18. Choupo-Moting - 49. Schirí)
Dortmund - Bielefeld 3:0 (48. Dahoud, 58. Sancho z pen., 81. Reinier)
Stuttgart - Schalke 5:1 (10. a 26. Endo, 34. Kalajdzic, 88. Klement, 90.+2 Didavi - 40. Kolašinac)
Wolfsburg - Hertha Berlín 2:0 (38. vlastní Klünter, 90. Lacroix),
18:30 Lipsko - Mönchengladbach.

Reklama

Související témata: