Hlavní obsah

Bayern slaví zisk prvních tří jarních bodů v německé bundeslize

V prvním jarním zápase německé nejvyšší fotbalové ligy uspěli hráči Bayernu Mnichov na hřišti Hansy Rostock 2:1. Hosté přehráli svého soupeře hlavně díky větší aktivitě v prvním poločase, kdy také vstřelili dvě branky. O první se postaral aktivní Ribéry, druhou trefu přidal Luca Toni. Domácím se podařilo ve druhé půli snížit zásluhou Kerna, ale ze zisku tří bodů se nakonec radoval hostující Bayern.

Článek

V 11. minutě fotbalisté Bayernu vyšachovali domácí obránce dokonale. Klose hlavičkoval před pokutovým územím do běhu Zé Robertovi, který vzápětí přihrával před branku na Ribéryho. Ten s úspěšným dopravením míče do branky neměl problém.

Italský kanonýr Luca Toni byl mužem na správném místě čtyři minuty před koncem prvního poločasu. Ze zdánlivě nevinně vyhlížející standardní situace z půli hřiště si za obráncem zpracoval míč v pokutovém území, a po přehození na druhou nohu chladnokrevně zvýšil na 2:0.

V té době si už domácí hráči přáli jít do kabin. Celý první poločas tahali za kratší konec a nakonec mohli být fotbalisté Hansy Rostock rádi, že jim další gól do šatny nepřidal ve 45. minutě aktivní Francouz Ribéry.

Kern úspěšnou dorážkou zdramatizoval závěr 

Ten už ale do druhého poločasu nenastoupil, vystřídal ho Altintop, který také po osmi minutách hry viděl gólovu akci domácího Rostocku. Fotbalisté v modrých dresech dokonale vytočili brankáře Bayernu Olivera Kahna.

Gólman Bayernu první pokus domácích vyrazil, odražený míč se dostal k Rahnovi, který vzápětí nastřelil břevno. Od něj se míč odrazil ke kopačkám nehlídaného Kerna, který tak mohl oslavovat šestou trefu v aktuálním ročníku bundesligy. Bývalý brankář německé reprezentace potom dlouhou dobu nemohl pochopit, jak mohli dát jeho spoluhráči soupeři tolik prostoru.

Po vstřeleném gólu Hansa viditelně ožila a snažila se skóre vyrovnat. Bayern už se tak často jako v prvním poločase před branku domácích nedostával a musel být hodně opatrný při obranné hře. Nakonec to byl ovšem on, kdo slavil zisk prvních tří jarních bodů.

Německá bundesliga - 18. kolo:
Rostock - Bayern Mnichov 1:2 (52. Kern - 11. Ribéry, 43. Toni).

Reklama

Související témata: