Hlavní obsah

Bayern získal z Juventusu nového šéfa obrany De Ligta

Nizozemský fotbalový obránce Matthijs de Ligt definitivně přestoupil z Juventusu do Bayernu Mnichov. Německý mistr zaplatí za dvaadvacetiletého stopera 70 milionů eur (1,7 miliardy korun) a případné bonusy ve výši dalších deseti milionů eur (245 milionů korun). Plánovaný šéf obrany bavorského velkoklubu podepsal v novém působišti smlouvu do roku 2027.

Foto: Michael Robert, ČTK

izozemský fotbalový obránce Matthijs de Ligt definitivně přestoupil z Juventusu do Bayernu Mnichov

Článek

"Jsem moc šťastný, že jsem se stal hráčem tohoto skvělého klubu," uvedl De Ligt, jenž dnes zamířil za novými spoluhráči na turné do Spojených států amerických.

Více peněz vynaložil Bayern v minulosti pouze za francouzského obránce Lucase Hernándeze, jehož koupil v roce 2019 z Atlética Madrid za 80 milionů eur. V té době už měl zájem i o De Ligta, ten ale zamířil z Ajaxu za 85,5 milionu eur do Juventusu. "Už tehdy jsme byli o jeho defenzivních kvalitách přesvědčeni a o to víc jsme dnes," uvedl sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič.

V Turíně měl De Ligt smlouvu do roku 2024, za Juventus během tří let odehrál 117 zápasů. Za národní tým nastoupil ve 38 zápasech. V osmifinále loňského mistrovství Evropy proti Česku byl za hraní rukou za bezbrankového stavu vyloučen a Češi poté v přesilovce vstřelili dva góly a vyhráli 2:0.

De Ligt je čtvrtou letní posilou Bayernu. Kádr vítěze minulých deseti bundesligových ročníků už posílili útočník Sadio Mané z Liverpoolu a dvojice z Ajaxu, záložník Ryan Gravenberch a obránce Núsaír Mázráví.

Reklama