Hlavní obsah

Bizarní příběh. Měl být dávno mrtvý, jenže fotbalista Schalke se znovu objevil v Německu

Berlín

Bizarní otočku nabral příběh někdejšího hráče Schalke 04. Konžský fotbalista Hiannick Kamba měl být už čtyři roky mrtvý, německá média však zjistila, že žije v Porúří a daří se mu velmi dobře.

Foto: Sport.cz

Hiannick Kamba na archivním snímku.

Článek

Bývalý pravý obránce slavného bundesligového celku údajně zahynul při automobilové nehodě 9. ledna 2016 v rodném Kongu. Podle deníku Bild však pracuje jako chemický technik v Německu a evidentně je živý.

Sám Kamba měl prý už před dvěma roky navštívit německou ambasádu v Kinshase, aby vyvrátil nepravdivou zprávu o svém úmrtí a mohl se vrátit do Německa.

„Kamba tvrdí, že jej přátelé v Kongu v lednu roku 2016 opustili a on sám zůstal bez dokumentů, peněz a mobilního telefonu," vysvětlovala novinářům státní žalobkyně Anette Milková.

K soudu jako svědek

Poté, co byl Kamba prohlášen za mrtvého, vybrala jeho bývalá manželka životní pojistku čítající šestimístnou částku v eurech. Teď je vyšetřována kvůli podezření z podvodu. Podle Milkové bude nyní někdejší fotbalista v případu figurovat jako svědek.

Zatím není jasné, zda konžské dokumenty o fotbalistově úmrtí byly zfalšované, nebo byly získané díky korupci.

Kamba vyrůstal v mládežnické akademii Schalke třeba po boku německé reprezentační jedničky Manuela Neuera. Na nejvyšší úrovni se však aktuálně 33letý Konžan nikdy naplno neprosadil.

Oblékal pak dresy klubů jako SV Zweckel, SG Borken and Recklinghausen či VfB Huls.

Reklama

Související témata: