Hlavní obsah

Bohatý německý klub vybírá: zapomenutý Mourinhův žák, nebo kouč, který selhal?

Wolfsburg

Tak trochu pozapomenutý trenér André Villas-Boas se možná vrátí na scénu, je adeptem na to, aby obsadil místo na lavičce bohatého německého klubu. Fotbalový Wolfsburg měl v bundeslize hrát o místa znamenající opětovnou účast v Lize mistrů, ale zatím je z toho spíše propadák. Vlci se pod vedením nyní již odvolaného Dietera Heckinga ocitli blizoučko k pozicím znamenajícím sešup.

Foto: David Ebener, ČTK/AP

Valérien Ismaël je jedním z adeptů na post hlavního kouče ve Wolfsburgu.

Článek
Fotogalerie

O víkendu při nejbližším utkání proti Darmstadtu by tým měl vést Valérien Ismaël, dosud kouč rezervy. Villas-Boas je ale podle německých médií velkým adeptem na obsazení volného postu. Manažer Klaus Allofs potřebuje pro klub zaštítěný bohatým koncernem trenéra věhlasného jména. Devětatřicetiletý Portugalec by se hodil. V minulosti trénoval Porto, Chelsea, Tottenham a naposledy Petrohrad, kde předčasně skončil po minulé sezóně. Už ve svých třiadvaceti byl v Portu asistentem Josého Mourinha, za jehož žáka je považován. Ještě před tím svými postřehy dokázal zaujmout i Bobbyho Robsona.

Na jaře po petrohradském angažmá zmizel ze scény, ale před časem vložil na Instagram snímky učebnic němčiny. „Erste Stunde! Primeira lição! novodesafio (první lekce, nová výzva)," připsal výstižně. Snad nikdo nemohl pochybovat o tom, že se chystá na práci v Německu.

 

Erste Stunde! Primeira lição! #deutschlernen #novodesafio

Fotka zveřejněná uživatelem André Villas Boas (@officialavb),Zář 19, 2016 v 9:39 PDT

Spekulovalo se, že by mohl trénovat Hamburk, nyní už jsou u příspěvku na síti poznámky jiného typu: „Vítej ve Wolfsburgu," píšou fanoušci klubu z města automobilů po domácí porážce s Lipskem (0:1), kterou po třech letech a deseti měsících skončilo Heckingovo angažmá.

Ve hře je ovšem ještě Ismaël, který kdysi hrál beka za Brémy či Bayern a posbíral řadu úspěchů. S Allofsem je zadobře ještě z hráčské éry. Jako trenér pak jednačtyřicetiletý Francouz, který má i německé občanství, začal u rezerv. Působil v Hannoveru a Wolfsburgu, získal si reputaci, ale když jej povolal druholigový Norimberk, aby pomohl s návratem do nejvyšší německé soutěže, skončilo to fiaskem. A tak zase zamířil k mladíkům z Wolfsburgu. „Takový Mönchengladbach před časem zažil velký vzestup s prozatímním trenérem Andrém Schubertem," může si Allofs dělat naděje, že by něco takového vyšlo i ve Wolfsburgu s Ismaëlem. V další vlně adeptů pak má Andrého Breitenreitera, bývalého kouče Schalke.

Kdo ve Wolfsburgu bude podle vás trenérem po Dieteru Heckingovi?
André Villas-Boas
85,8 %
André Breitenreiter
5,9 %
Valérien Ismaël
8,3 %
Celkem hlasovalo 958 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.