Hlavní obsah

Brankář Laštůvka bude minimálně rok chytat v Bochumi

BOCHUM

Český fotbalový brankář Jan Laštůvka bude v příští sezóně chytat za bundesligovou Bochum. Čtyřiadvacetiletý gólman v odpoledních hodinách podepíše s klubem roční smlouvu s opcí. ČTK to potvrdil manažer Pavel Zíka z agentury Sport Invest s tím, že jde o hostování.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

Hráč Šachtaru Doněck naposledy odchytal necelou sezónu v londýnském Fulhamu, kam přišel začátkem září. V ukrajinském klubu doplatil karvinský odchovanec na přetlak mezi cizinci. Podle nařízení ukrajinského svazu totiž za každý tým musí hrát minimálně čtyři domácí hráči a jedno z povinných míst Doněck hodlá znovu zaplnit brankářem.

Shodou okolností Laštůvka stejně jako ve Fulhamu střídá v novém působišti krajana Jaroslava Drobného. Ten vloni na podzim kvůli krajanovi musel hledat jiné angažmá, teď po vydařeném jarním působení v Bochumi přešel ke konkurenci do Herthy Berlín.

Bochum skončila v uplynulé sezóně německé ligy osmá. Laštůvka nebude v kabině z Čechů sám, v kádru jsou i záložník Filip Trojan a obránce Pavel Drsek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.