Hlavní obsah

Cenzura v Rusku jede na plné obrátky! Fanoušci ze šlágru bundesligy moc neměli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že Rusko má propagandu v malíku, není pochyb. Tamní obyvatelé mnohdy vůbec netuší, jak věci ve skutečnosti jsou a co se teď aktuálně děje na Ukrajině. Jedním z největších nástrojů propagandy je všudypřítomná cenzura, která zapracovala i během víkendového vysílání bundesligového šlágru Dortmundu s Lipskem (1:4) na ruské televizi MatchTV.

Foto: @lbrabec, Twitter

Projevy odsuzující válku na Ukrajině během zápasu Dortmundu s Lipskem.

Článek

V Rusku se kvůli vojenské invazi na Ukrajinu přestaly vysílat zápasy anglické Premier League i francouzské Ligue 1. Obě soutěže totiž pozastavily své televizní smlouvy s ruskými vysílateli. Nyní se fanoušci v Rusku budou muset zřejmě obejít i bez německé bundesligy.

Před koncem prvního poločasu totiž došlo na televizi MatchTV k přerušení vysílání zápasu Dortmundu s Lipskem (1:4) kvůli ukrajinským vlajkám a heslům „zastavte válku" a „stojíme za Ukrajinou", jež se objevily na stadionu. „Vysílání bylo, bohužel, zrušené z důvodů, které nemáme pod kontrolou," řekl prý ruský komentátor s tím, že „obecně platné pravidlo oddělení fotbalu od politiky není v bundeslize vždy dodržováno".

„Vysílané bundesligové přenosy v tomto směru zkontrolujeme. Pokud budou opakovaně cenzurované, ukončíme spolupráci," uvedla v reakci na situaci Německá fotbalová liga (DFL).

Reklama

Související témata: