Hlavní obsah

Darida opouští bundesligu, míří do řeckého Arisu Soluň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim zasáhl jen do čtyř soutěžních zápasů a na hřišti strávil pouze 76 minut. Bilance českého fotbalového záložníka Vladimíra Daridy v Hertě Berlín napovídala, že jeho role v týmu uvadala. Bývalý kapitán národního týmu proto mění působiště a půl roku před koncem smlouvy míří do řeckého Arisu Soluň. „Pro Aris je to velký transfer,“ potvrzuje pro Sport.cz zdroj přímo z Řecka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý kapitán národního týmu Vladimír Darida míří z Německa do řecké ligy

Článek

Darida strávil v Německu více než devět let. Nejprve hrál ve Freiburgu, v létě 2015 se přesunul do Herty Berlín, kde působil až do konce této podzimní části. Nyní pozná novou ligu, dvaatřicetiletý pracovitý záložník se na dva a půl roku upíše řeckému Arisu Soluň, kde se potká s český stoperem Jakubem Brabcem.

Hráč, jenž po loňském mistrovství Evropy ukončil reprezentační kariéru, měl nabídek víc. O jeho návrat stála například Plzeň, ale Darida se rozhodl pro jinou výzvu v cizině.

Aris figuruje po třinácti kolech na šestém místě řecké ligy. První zápas v novém dresu by mohl pro českého záložníka přijít brzy, protože Aris hraje už 21. prosince na půdě Levadiakosu.

V bundeslize nasbíral Darida celkem 224 startů a vstřelil v nich 22 branek. Hertha podle informací německého magazínu Kicker pokračuje v zeštíhlování kádru, neprodlužuje nákladné smlouvy. Daridovi nový kontrakt nenabídla. Na sociálních sítích se už objevila fotka Daridy s prezidentem Arisu Theodorosem Karypidisem.

Reklama