Hlavní obsah

Děsivé chvíle v bundeslize! Rozhodčí skončil po ráně do obličeje v bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Měl to být běžný bundesligový zápas. V 19. kole nejvyšší německé soutěže na sebe narazily jedenáctý Wolfsburg a sestupem ohrožený Kolín nad Rýnem, který se krčí na šestnácté příčce. Zápas nakonec skončil dělbou bodů za remízu 1:1, o duelu se však mnohem více bude mluvit v souvislosti s asistentem rozhodčího Thorbenem Siewerem, resp. situací, která ve 14. minutě vyděsila všechny na stadionu.

Foto: Profimedia.cz

Asistent rozhodčího skončil otřesený na zemi

Článek

Domácí Wolfsburg, v jehož základní sestavě nastoupil i český reprezentant Václav Černý, vlétl do duelu se zachraňujícím se Kolínem ve velkém stylu. Běžela 11. minuta a hosté byli rádi, že po tyči a další obrovské šanci „Vlků“ svítí na ukazateli skóre stále dvě velké nuly.

Ve 14. minutě utkání však přišel moment, na který by fotbalisté, a především asistent hlavního rozhodčího Thorben Siewer nejraději zapomněli. Při dalším útoku domácích se hostující obránce Max Finkgräfe rozhodl rázně jejich akci ukončit a důrazným odkopem s maximální razancí trefil zhruba ze sedmi metrů bombou do hlavy nešťastného sudího.

Ten se okamžitě zhroutil k zemi. Zdánlivě banální situace se vyostřila poté, kdy okolo rozhodčího, který na několik sekund ztratil vědomí, natáhli pořadatelé deku, což připomnělo děsivé incidenty z doby nedávno minulé.

Po zhruba desetiminutové přestávce se za obrovského aplausu fanoušků ve Volkswagen Areně otřesený rozhodčí s pomocí lékařů postavil na nohy a po svých opustil stadion.

Hlasatel na stadionu následně vznesl k příznivcům na tribunách dotaz, zda se mezi nimi nenachází rozhodčí s profesionální licencí, který by mohl otřeseného pomezního nahradit. Nabídnuté šance se ujal dvaatřicetiletý Tobias Krull, sportovní ředitel a brankář regionálního týmu z nedalekého Gifhornu.

„Jsem rád, že se toho Tobias celkem rychle chopil a pomohl nám,“ řekl hlavní sudí Sören Storks. „Pro někoho, kdo byl původně na tribuně, to byla zvláštní situace. Ale zvládl to opravdu dobře, s klidem. Není snadné takhle naskočit do rozjetého zápasu,“ uvedl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.