Hlavní obsah

Dokonalá trefa při třaskavém derby. Fanoušci v Německu poslali světlici až na lavičku

Nikomu se nic nestalo. Naštěstí. Zúčastněné kluby ovšem mohou počítat s pokutou. Ale asi se s malérem dalo počítat. Dolnosaské derby Hannover - Wolfsburg bývá třaskavé a platilo to i tento týden, kdy hosté ve 24. kole fotbalové bundesligy vyhráli 4:0.

Fanoušci Wolfsburgu se předvedli v Hannoveru

 
Článek
Fotogalerie

Rachejtle před utkáním Hannover - Wolfsburg letěla přes celé hřiště

Málem se ani nezačalo. Sudí Bastian Dankert musel odložit úvodní hvizd poté, co na lavičce domácích přistála rachejtle a vyhnala její osazenstvo.

Některé méně kvalitní záběry z hlediště ukazují, že světlice letěla křížem přes celé hřiště ze sektoru příznivců hostů. Dokonalá trefa, kterou bylo třeba v hledišti hned také oslavit. Jiné obrázky dokumentují doslova pekelnou atmosféru.

„Jsou to trestné činy, učiníme opatření a zavedeme sankce," oznámilo podle německých médií vedení Wolfsburgu. Pokuta za špatnou pořadatelskou službu pochopitelně hrozí i domácím. Zvláště když při tomto derby bylo nezdravé množství pyrotechniky v hledišti i v minulosti. Manažer hostů Klaus Allofs se za letošní mimořádný kousek fandů Vlků domácím hned omluvil. „Tohle samozřejmě není dobré," podotkl.

Oba trenéři takové chování odsoudili

Na žhavé téma došlo i na pozápasové tiskovce. „Jen těžko to (tito fandové) mají v hlavách v pořádku, shodli se trenéři obou týmů, domácí Thomas Schaaf a hostující Dieter Hecking.

Ale mají spíše jiné starosti. Ambiciózní Wolfsburg výhrou alespoň stačil zastavit propad a pohárové příčky mu zůstaly na dohled. Heckinga mohlo těšit i střelecké probuzení André Schürrleho, světový šampión dal svůj první hattrick v bundeslize a zaznamenal v jediném zápase o gól více než za všech 33 předešlých v dresu Wolfsburgu.

Zato Hannover je poslední a v kritické situaci. Kouč Schaaf teď stojí před pikantní bitvou. O víkendu potřebuje obrat o body rovněž ohrožené Brémy, klub, kde 35 let hrál a trénoval, dovedl ho do Ligy mistrů. Teď ho může stáhnout do propadliště.

Reklama