Hlavní obsah

Dortmund se lapil do Csaplárovy pasti dokonce při přesilovce! Vrchol nedisciplinovanosti, zuřil kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost možná je to bude stát titul. Fotbalisté Dortmundu předvedli ve druhém poločase sobotního duelu německé ligy ve Stuttgartu totální kolaps, když ztratili dvoubrankové vedení z úvodního dějství, ve kterém byl navíc vyloučený domácí Mavropanos. Oslabený VfB vstřelil Borussii tři góly, vyrovnávací na 3:3 v závěru nastavení. Dortmund tak nevyužil klopýtnutí vedoucího Bayernu (1:1 doma s Hoffenheimem), nadále na něj ztrácí dva body.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Zklamaní fotbalisté Dortmundu po vyrovnávací brance na 3:3.

Článek

„Těžko se mi pro náš výkon po přestávce hledají slova. Myslel jsem, že nejhorší věc v této sezoně jsme už zažili při porážce s Werderem Brémy, kdy jsme před koncem vedli o dva góly. Ale tohle všechno přebilo, tohle byl vrchol nedisciplinovanosti," soptil trenér Dortmundu Edin Terzic v pozápasovém rozhovoru pro televizní stanici Sky.

I několik minut po utkání stál na trávníku a kroutil hlavou. „Je pro mě těžké vysvětlit, proč se to stalo. Raději teď ani nepůjdu do kabiny. Nebylo by dobré, kdybych řekl hráčům všechno, co si myslím," uvedl Terzic.

Borussia měla přitom utkání skvěle rozehrané. Ve 33. minutě vedla díky trefám Hallera a Malena 2:0. Navíc krátce před přestávko byl po druhé žluté kartě vyloučený obránce VfB Mavropanos. Hosté se ale chytili do Csaplárovy pasti, poločasové vedení o dvě branky nedovedli k vítězství ani v přesilovce. Šok jim přichystal v 97. minutě gólem na 3:3 Silas.

„Ve druhém poločase jsme extrémně polevili, byli jsme mizerní v defenzivě. Nemůže se stát, že bychom byli tak špatní proti soupeři, který je v oslabení," láteřil brankář Dortmundu Gregor Kobel.

„Řekli jsme si o přestávce jasně, že domácí vrátíme do zápasu pouze v případě, že ztratíme disciplínu. Nebo když nebudeme pracovat jako tým. A přesně tohle se stalo ve druhé půli, je to pro mě nevysvětlitelné," uzavřel Terzic.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.