Hlavní obsah

Druhý zápas, druhý gól. Radost však Černému berou remízy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpoložení křídelníka Václava Černého z Wolfsburgu po zimní pauze se jistě líbí novému trenérskému štábu Ivana Haška u fotbalového národního týmu. Šestadvacetiletý reprezentant vstřelil gól i ve druhém jarním utkání bundesligy, mrzuté však pro něj i celý Wolfsburg je, že ani podruhé nevedl k výhře. Vlci po dělbě bodů v Mohuči remizovali i v Heidenheimu 1:1. „Nezasloužili jsme si vyhrát,“ shrnul Černý pro klubovou televizi.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Wolfsburgu Václav Černý slaví gól proti Heidenheimu

Článek

Dostal přihrávku na hranici vápna, ze dvou doteků poslal obloučkem balon na Jonase Winda, který ho úplně stejným způsobem dostal do vyložené šance. Černý si naběhl a levačkou z voleje prostřelil brankáře Heidenheimu Kevina Mullera. „Sehráli jsme to perfektně, ale z toho gólu nic nemáme,“ bilancoval rodák z Příbrami druhou remízu v novém kalendářním roce. Černý se trefil v 7. minutě, ale v nastavení první půle nešťastně vyrovnal vlastním gólem obránce Wolfsburgu Moritz Jenz.

Černý si tak nemůže naplno vychutnat osobní dobrý nástup do jara. Před lednovým startem se cítil dobře po všech stránkách, jeho pohodu dokresluje, že se stane otcem. Hned se prosadil do základní sestavy a zdvojnásobil počet svých branek v barvách Vlků, kam v létě přišel. Na podzim totiž skóroval jen jednou v bundeslize a jednou v domácím poháru. Haškův reprezentační tým jeho výkonnost jistě zaznamená.

Jenže dvě remízy jsou pro Wolfsburg málo, mužstvo s pohárovými ambicemi se krčí uprostřed tabulky, na šestý Eintracht Frankfurt ztrácí sedm bodů. „Nemáme na pohárové příčky velkou ztrátu, ale také nejsme moc daleko od spodku tabulky,“ zmínil trenér VfL Niko Kovač s vědomím desetibodového náskoku na poslední tři týmy. „Nejdříve musíme získat body, abychom se chvostu vzdálili a mohli jsme v klidu dál pracovat,“ dodal Kovač.

Do nepohody Vlků zapadá i vystoupení jejich fanoušků, kteří v Heidenheimu předvedli pyrotechnické cvičení. „O dvacet dní pozdě,“ odkázal Kovač na to, že silvestr byl nedávno. „Co k tomu mám říct? Tohle nás jako klub stojí jen peníze. Doufejme, že to co nejdříve skončí,“ prohlásil brankář Wolfsburgu Koen Casteels, za jehož zády se divoké scény odehrály.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.