Hlavní obsah

Fanoušci Werderu, je pro mě extrémně těžké najít slova, omlouval se Gebre Selassie

Brémy/Praha

Fotbalista Theodor Gebre Selassie podle očekávání odchází po devíti letech z Werderu Brémy. Čtyřiatřicetiletému obránci skončí k 30. červnu smlouva a německý klub, který se v letošní sezoně nedokázal zachránit v nejvyšší soutěži, dnes oficiálně informoval, že nebude v další spolupráci s českým hráčem pokračovat. O odchodu informoval na instagramu i Gebre Selassie. Jeho další budoucnost je spojována s Libercem.

Foto: Cathrin Mueller, Reuters

Smutný obránce Werderu Theodor Gebre Selassie.

Článek

"Vážení fanoušci Werderu. Stále je pro mě extrémně těžké najít správná slova. Je mi neuvěřitelně líto celého klubu, fanoušků a města. Prostě jsme to nezvládli. Přál bych si s Brémami a Werderem lepší rozloučení. Jde o mé rozhodnutí s rodinou," napsal bývalý reprezentant.

Ve hře by měl nyní být jeho návrat do Liberce, kde v minulosti působil a s nímž byl také v minulých týdnech v kontaktu. Právě ze severu Čech v roce 2012 Gebre Selassie do Německa přestoupil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Theodor Gebre Selassie / TGS (@t.g.s.23)

"Theo dal jasně najevo, že se mu už nechce nikde cestovat. V Liberci má rodinu, chce se tam vrátit, odvedl tam skvělou práci. Já a vedení jsme s ním už delší dobu ve spojení. Bavili jsme se i o pozici v týmu a postech, které je momentálně schopen hrát. Pevně věřím tomu, že se Theo k nám v létě přidá. Že spolu budeme pracovat a uděláme v Liberci ještě skvělou práci," řekl na začátku května novinářům trenér Pavel Hoftych.

Vedle bývalého reprezentačního obránce Werder neprodlouží smlouvu ani s kapitánem Niklasem Moisanderem. Brémy kde působí také český brankář Jiří Pavlenka, sestoupily z bundesligy po 31 letech.

Reklama