Hlavní obsah

Hoffenheim - Leverkusen 2:4Fantastický Schick! Český reprezentant řádil na hřišti Hoffenheimu

Fotbalista Patrik Schick v sobotu zazářil ve 33. kole německé bundesligy, když dvěma góly a asistencí řídil obrat Leverkusenu na hřišti Hoffenheimu (4:2). Bayer má díky tomu jisté konečné třetí místo a účast v Lize mistrů. Za domácí zaznamenal přihrávku další český hráč Pavel Kadeřábek. Schick má v bundesligové sezoně na kontě už 24 branek.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Patrik Schick z Leverkusenu slaví branku v utkání bundesligy na hřišti Hoffenheimu.

Článek
Fotogalerie

Hoffenheim poslal do vedení Rutter. Ve 34. minutě ale Diaby odcentroval přes Kadeřábka a Schick zblízka odpověděl. Už za dvě minuty Kadeřábek na druhé straně poslal přesný míč do šestnáctky a Baumgartner hlavou vrátil domácím náskok.

Leverkusen ale po změně stran skóre otočil. V 73. minutě Schick připravil branku Diabymu a tři minuty nato korunoval svůj výkon vítěznou trefou. Šestadvacetiletý reprezentant v šestnáctce obešel dva protihráče, po pádu se rychle zvednul, udělal kličku gólmanovi Baumannovi a zakončil do odkryté branky. V nastavení stanovil konečný výsledek střídající Alario.

Schick skóroval ve třetím kole po sobě a v tabulce střelců německé ligy je druhý se ztrátou 10 branek na vedoucího Lewandowského z Bayernu Mnichov.

Dortmund zvítězil na hřišti sestupujícího Fürthu 3:1 a skončí na druhém místě za mistrovským Bayernem Mnichov. Dvě branky Borussie vstřelil Brandt, jednou se trefil střídající Passlack.

Hertha s českým záložníkem Vladimírem Daridou v Berlíně podlehla Mohuči 1:2 a nevyužila šanci si zajistit záchranu. Na patnáctém místě nicméně může setrvání v bundeslize oslavit v neděli, pokud Bayern doma nepřipustí překvapení v duelu se šestnáctým Stuttgartem

Freiburg doma podlehl Union Berlín 1:4 a může přijít o čtvrtou příčku, která jako poslední znamená účast v Lize mistrů. Union je šestý se ztrátou jednoho bodu. Páté Lipsko má na Freiburg stejné manko a navíc zápas k dobru.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:
Freiburg - Union Berlín 1:4 (59. Höler - 11. Promel, 30. Trimmel, 41. Becker, 89. Schäfer)
Fürth - Dortmund 1:3 (70. Ngankam - 26. a 72. Brandt, 77. Passlack)
Hoffenheim - Leverkusen 2:4 (22. Rutter, 36. Baumgartner - 34. a 76. Schick, 73. Diaby, 90.+1 Alario)
Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 0:1 (43. Gerhardt)

Reklama

Související témata: