Hlavní obsah

Fotbalový talent Moukoko se upsal Dortmundu na další tři roky

Osmnáctiletý německý fotbalový talent Youssoufa Moukoko zůstane v Borussii Dortmund. Mladý útočník prodloužil s klubem smlouvu o tři roky. Původní kontrakt měl do léta a od vedení bundesligového vicemistra dostal na rozhodnutí ultimátum do nedělního zápasu proti Augsburgu. O kamerunského rodáka měly zájem některé anglické kluby a Barcelona. Podle médií obdržel Moukoko podpisový bonus deset milionů eur (240 milionů korun) a díky nové smlouvě vydělá až šest milionů eur za sezonu.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Osmnáctiletý útočník Youssoufa Moukoko bude nadále oblékat dres Borussie Dortmund.

Článek

Hráč uvedl, že se rozhodl srdcem. "Není žádným tajemstvím, že se v Borussii cítím dobře. Hrál jsem tu v mládežnických týmech, udělal jsem zde své první kroky v profesionálním fotbale a teď jsem připraven pracovat v klubu dál na svém rozvoji," řekl v prohlášení Moukoko s tím, že cítí důvěru trenérů a má v Dortmundu ideální podmínky pro svůj fotbalový růst.

V bundeslize debutoval den po 16. narozeninách jako nejmladší hráč v historii a je i nejmladším střelcem soutěže. Věkový rekord drží i v Lize mistrů. V tomto ročníku německé ligy zaznamenal ve 14 zápasech šest gólů. S německou jednadvacítkou získal předloni evropský titul a loni si zahrál za A tým na mistrovství světa v Kataru.

Reklama

Související témata: