Hlavní obsah

Frankfurt - Freiburg 1:2Frankfurt ukončil trápení v koncovce, ale opět prohrál. Hertha podlehla Hamburku

Frankfurt
Aktualizováno

Fotbalisté Frankfurtu prohráli v nedělním utkání 23. kola 1:2 s Freiburgem, a i když po třech zápasech dokázali skórovat, utrpěli v německé lize čtvrtou prohru za sebou. Hertha Berlín s českým záložníkem Vladimírem Daridou v sestavě nečekaně prohrála 0:1 s Hamburkem bojujícím o záchranu.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Xabi Alonso z Bayernu Mnichov (vlevo) v hlavičkovém souboji Vladimírem Daridou z Herthy Berlín.

Článek

Fotbalisté Herthy Berlín ve 23. kole německé ligy nečekaně prohráli 0:1 na hřišti o záchranu bojujícího Hamburku. Za hosty, kterým porážka zkomplikovala boj o Ligu mistrů, odehrál celý zápas český záložník Vladimír Darida.

Zatímco Hertha přijela do Hamburku po dvou zápasech bez porážky, když mimo jiné dokázala remizovat 1:1 s prvním Bayernem, domácí byli ve zcela odlišné situaci. Před vlastními fanoušky nastoupili poprvé od ostudného výprasku 0:8 v Mnichově, kterým vyrovnali nejvyšší porážku v historii klubu.

Hamburk ale potvrdil, že i v nepovedené sezoně se mu doma daří a díky brance Ekdala ze 77. minuty si prodloužil sérii neporazitelnosti na šest zápasů (4 výhry, 2 remízy). V tabulce sice stále zůstal v sestupovém pásmu, bodově se však dotáhl na patnáctý Wolfsburg, kterému patří poslední místo zajišťující záchranu.

Hertha naopak promarnila možnost stáhnout náskok na čtvrtou příčku, která znamená start v předkole Ligy mistrů. Za Hoffenheimem berlínský celek zaostává o čtyři body.

Nečekanou ztrátu v boji o evropské poháru utrpěl i Frankfurt, který sice protrhnul třízápasový střelecký půst, ale doma s Freiburgem prohrál 1:2 a připsal si čtvrtou porážku za sebou. Skóre otevřel ve 12. minutě Hrgota a se postaral o první gól Eintrachtu po 289 minutách. Ještě v prvním poločase ale vyrovnal Niederlechner, jenž navíc po hodině hry rozhodl o vítězství hostů.

Frankfurt má na šestém místě, které jako poslední zaručuje účast v pohárech, dvoubodový náskok před sedmým Kolínem nad Rýnem a osmým Freiburgem. Devátý Mönchengladbach má jen o bod méně.

Německá fotbalová liga - 23. kolo
Eintracht Frankfurt - Freiburg 1:2 (12. Hrgota - 25. a 59. Niederlechner),
Hamburk - Hertha Berlín 1:0 (77. Ekdal)

Reklama

Související témata: