Hlavní obsah

Galásek: Hoffenheimský zázrak byl k poražení

Lídr německé fotbalové bundesligy Hoffenheim se málem postaral o senzaci, když dvě minuty před koncem zachraňoval bod na trávníku posledního Mönchengladbachu. Celý zápas odehrál český záložník Tomáš Galásek, který obléká dres domácí Borussie.

Článek

„Hoffenheimský zázrak byl skutečně k poražení. Ztratili jsme dva body, protože ještě dvě minuty před koncem jsme vedli gólem Baumjohanna. Bohužel jsme v závěru neuhlídali jejich standardku a Wellington vyrovnal. Prý z ofsajdu. Nevím, ne viděl jsem situaci v televizi detailně. To ale na remíze stejně nic nezmění. Bohužel jsme sami na sobě pocítili to, co se obecně tvrdí, že většina gólů v bundeslize padá po standardních situacích. Naši fanoušci byli báječní, podrželi nás. O to víc zbytečná remíza mrzí,“ řekl do telefonu Právu Tomáš Galásek.

„Hoffenheim není tak vysoko v tabulce náhodou. Mají perfektně propracovanou ofenzívu. Hrají nepříjemný presink, jsou agresivní, velmi nebezpeční v útoku. Jejich rychlý, technicky fotbal má jen jednu vadu na kráse. Zranitelní jsou v obraně. My jsme toho využili jen jednou, i když jsme podali solidní výkon,“ dodal český záložník.

Galáskův faul, penalta a její následné odvolání

Galásek prožil v 70. minutě horkou chvilku... „Šel jsem skluzem na míč. Hoffenheimský útočník Ogbuke se zřítil k zemi dřív, než jsem k němu doklouzal. Hlavní sudí Wagner zapískal a ukázal na značku pokutového kopu. Věděl jsem, že soupeř to nafilmoval, ale zatrnulo mi. Málokterý sudí penaltu odvolá. Wagner to však udělal po konzultaci s asistentem. Ten mu řekl, že Ogbuke filmoval, za což dostal žlutou kartu,“ oddechl si Galásek.

Situaci Mönchengladbachu nevidí ani z poslední příčky tragicky. „Škoda dvou bodů, ale ztrácely i týmy kolem nás. My teď jedeme do Brém, které dvě kola nevyhrály. Budeme se snažit jejich sérii prodloužit a naši bez vítězství ukončit. Opravdu nehrajeme špatně. Konec ligy je ještě daleko, pořád je o co hrát a žijeme,“ zdůraznil zkušený záložník.

Reklama

Související témata: