Hlavní obsah

Gebre Selassie popisuje erupci emocí v Brémách. Vtrhnutí lidí na hřiště se asi zabránit nedalo, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř přesně před rokem s Werderem sestoupil do druhé ligy a v klubu po devíti letech skončil. O víkendu se obránce Liberce Theodor Gebre Selassie do Brém poprvé vrátil, aby po výhře 2:0 nad Řeznem přímo na stadionu oslavil návrat do první bundesligy.

Foto: Hynek Preisler, Právo

Brankář Jiří Pavlenka (vlevo) a Theodor Gebre Selassie

Článek

„Opět bylo vidět, jak celé město pro klub opravdu žije. Už před zápasem všude vlály vlajky Werderu a v den utkání prošel městem obrovský průvod fanoušků," popsal sváteční atmosféru bývalý reprezentant, který za Brémy odehrál celkem 298 duelů.

„Před posledním zápasem měli kluci výbornou výchozí pozici a dotáhli sezonu do ideálního konce. Plný stadion jsem tam zažil po více než dvou letech a byla tam opravdu úžasná atmosféra," poznamenal.

Po zápase však řada fanoušků vtrhla na hrací plochu a dvě desítky z nich utrpěly zranění a někteří skončili i v nemocnici. „Bohužel. Na konci vybuchla obrovská erupce emocí a lidé vtrhli na hřiště, čemuž se podle mě asi nedalo zabránit. Sice se snažili právě z toho důvodu, aby nebyli zranění, ale bylo to skoro nemožné. Na Schalke s tím měli problém taky," poznamenal 34letý obránce.

Schalke se vrátilo mezi elitou stejně jako Werder okamžitě rok po pádu. „Není to vůbec samozřejmé, že se podaří hned vrátit. Sezona ani neměla jednoznačný průběh, ale poslední půl rok už to vypadalo velmi nadějně. Jen jsem doufal, že ji dotáhnou do zdárného konce. Některé slavné kluby však ve druhé lize uvíznou i na pár let," připomněl například Hamburk, který sestoupil v roce 2018 a na comeback stále čeká. Letos skončil třetí a čeká ho baráž s Hertou Berlín.

Srovnatelnou slávu Gebre Selassie zažil v Brémách během devítiletého působení jen jednou v roce 2016. „Tehdy jsme se zachránili až v posledních minutách posledního kola a lidé taky vtrhli na plac, ale pochopitelně jsme pak neabsolvovali oslavnou cestu městem otevřeným autobusem jako kluci letos. Tohle bylo ještě větší," porovnal Gebre Selassie euforii. Klub kvůli obavám z bezpečnosti přesunul i oslavy z náměstí v centru města ke stadionu na břehu řeky Vezery.

Oslavy si užil i bývalý parťák Gebre Selassieho gólman Jiří Pavlenka. „Byl hodně šťastný, užíval si to do sytosti. Já jsem se pak od nich odpojil, jde hlavně o jejich úspěch. Říkal jsem mu, ať si to užije, protože si postup zasloužili," uzavřel Gebre Selassie.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.