Hlavní obsah

Hattrick, salta, rekordy. Real ale bude trestat jinak, varuje šéf Dortmundu před šlágrem

Dortmund

Kanonádou se fotbalisté Dortmundu naladili na superzápas týdne. Před úterním bojem s Realem Madrid rozstříleli v bundeslize Mönchengladbach 6:1. Báječné představení plné parád... Bezstarostně vyhlížející jízda navnadila publikum na sváteční sousto v Lize mistrů. Dortmund v Německu září. Po pěti letech nadvlády Bayernu je tu oživení na scéně. Alespoň tedy po úvodních šesti kolech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bundesliga - 6. kolo, Dortmund - GladbachVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bundesliga, Bayern - Wolfsburg

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oktoberfest uvítal tradiční návštěvníky z Bayernu

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bayern na Oktoberfestu I

"Bylo to dobré představení pro fanoušky, ale i pro mé hráče. Až z toho mám husí kůži. Dobrý výkon," hodnotil víkendové představení s Gladbachem kouč černožlutých Peter Bosz.

Padají rekordy, Dortmund ohromuje. Gabonský klenot Pierre-Emerick Aubameyang opět dával góly, metal oslavná salta. Hned třikrát k tomu měl důvod. Hattrickem pomohl k výhře. Na kontě má osm zásahů. Před dávnými 44 lety byl slavný Jupp Heynckes posledním bundesligovým hráčem, který nasázel po šesti kolech více gólů než nyní Aubameyang. V sezóně 73/74 se trefil devětkrát.

Dortmundští kromě jiného už 41 zápasů v řadě doma neprohráli. Dali 19 gólů, úctyhodný průměr na zápas... Brankový rozdíl +18 v téhle fázi soutěže ještě nikdy nikdo neměl. A vůbec: Pro klub je celková bilance nejlepší, jakou kdy měl v historii po šesti kolech. Získal 16 bodů za pět výher a remízu.

Real chyby trestá

Je v čele šest kol v řadě, což se mu povedlo naposledy před čtyřmi lety, kdy vedl mezi druhým a sedmým kolem.

Pro mnohé je BVB týmem, který může vystřídat na trůně Bayern. Ostatně byl to právě Dortmund, který je posledním jiným než mnichovským vládcem bundesligy (11/12).

Rozdíl mezi nynějším Dortmundem a tím, který se prezentoval v minulých sezónách? Hlavně v obraně. Jeden jediný inkasovaný gól v téhle fázi soutěže je klubovým rekordem.

Ale i tak sportovní ředitel Michael Zorc vidí problém. Do celkem šesti šancí černožlutá defenziva propustila soupeře, který se ovšem trefil jednou jedinkrát. „Pozor, Real trestá chyby jinak," varuje Zorc.

Borussia Oktoberfest vynechala

Dortmund se v LM potkává s Realem v poslední době velmi často. V loňském roce základní skupinu ovládl německý tým a Bílý balet postoupil až z druhé pozice. Oba vzájemné duely tehdy skončily remízou 2:2.

Letos si Real v úvodním zápase připsal "povinnou" domácí výhru 3:0 nad APOELem Nikósie, zatímco Borussia prohrála v Londýně s Tottenhamem 1:3. V ligových soutěžích má však lepší formu Dortmund, který bez porážky vede tabulku, zatímco madridský celek je kvůli nečekaným domácím ztrátám až pátý.

"Je hrozně těžké nás porazit před vlastními fanoušky. V bundeslize držíme parádní šňůru  domácích zápasů bez prohry," věří si brankář Dortmundu Roman Bürki před úterní bitvou v rámci dalšího nabitého "anglického" týdne.

Hlavní německý konkurent Bayern zatím zůstává v bundeslize nenápadně vzadu, na třetí pozici s mírnou tříbodovou ztrátou. O víkendu měl o něco volnější program. Taky ladil na Ligu mistrů, ve středu hraje s PSG. Po umolousané páteční plichtě 2:2 s Wolfsburgem, kdy se nedařilo náhradnímu gólmanovi Svenu Ulreichovi, vyrazil vylepšovat náladu na Oktoberfest. To Dortmundu dopřáno nebylo.

Reklama

Související témata: