Hlavní obsah

Hamburk - Hertha 0:2Hertha Berlín s Daridou zažehnala hrozbu sestupu z německé bundesligy

Fotbalisté Herthy Berlín s českým reprezentantem Vladimírem Daridou zvítězili v barážové odvetě na hřišti Hamburku 2:0 a přes porážku 0:1 v úvodním se udrželi v německé lize. Hamburk si naopak minimálně o další rok prodlouží dosud čtyřleté čekání na návrat mezi elitu.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Spoluhráči z berlínské Herthy, Vladimír Darida a brankář Marcel Lotka.

Článek

O výhru svěřenců trenéra Felixe Magatha se před 55 000 diváky na stadionu v Hamburku postarali svými brankami Dedryck Boyata, který poslal hosty do vedení už ve 4. minutě, a Marvin Plattenhardt, jenž se trefil po hodině hry. Na poslední minuty zápasu se dostal na hřiště i bývalý kapitán české reprezentace Darida, jeho střela na branku ale v síti neskončila.

Hertha tak zažehnala hrozící sedmý sestup v historii klubu. Pro Magatha, jenž se stal v minulosti jako hráč, trenér i manažer ikonou Hamburku, by to byl první sestup v kariéře. Herthu převzal v březnu. Po utkání Magath oznámil, že v klubu pokračovat nebude. "Moje práce skončila. Jsem rád, že jsme zůstali v lize," uvedl osmašedesátiletý kouč, který vedl řadu německých klubů včetně Bayernu Mnichov.

Baráž o účast v německé fotbalové lize - odveta:
Hamburk - Hertha Berlín 0:2 (4. Boyata, 63. Plattenhardt), první zápas 1:0. Hertha se udržela.

Reklama

Související témata: