Hlavní obsah

Herthu s Daridou znovu povede Dárdai

Berlín

Novým trenérem záložníka Vladimíra Daridy a fotbalistů Herthy Berlín se podle očekávání stal Pál Dárdai. Čtyřiačtyřicetiletý kouč u sestupem ohroženého celku nahradil odvolaného Bruna Labbadiu a s klubem, který už v minulosti vedl, podepsal smlouvu do léta 2022.

Foto: Soeren Stache, Reuters

Vladimír Darida (vlevo), český záložník ve službách Herthy v souboji o míč s Omarem Mascarellem ze Schalke. Ilustrační foto.

Článek
Fotogalerie

Dárdai v berlínském klubu v letech 1997 až 2011 působil jako hráč a poté v něm začal i trénovat. K prvnímu týmu přišel před šesti lety, kdy do Herthy přestoupil Darida z Freiburgu. V první sezoně se bývalý maďarský reprezentant s klubem udržel v bundeslize a poté se s ním dvakrát umístil na pohárových příčkách. Předloni od prvního týmu odešel k mládeži, kde působil doposud.

Labbadia v minulém ročníku zachránil Herthu v nejvyšší soutěži poté, co klub během sezony vystřídal čtyři kouče. V této sezoně se však ambicioznímu týmu nedařilo a místo útoku na pohárové příčky je Hertha v tabulce německé ligy se 17 body z 18 zápasů až na 14. příčce dva body nad pásmem sestupu.

Reklama

Související témata: