Hlavní obsah

Heynckesův návrat ve velké stylu! Bayern spustil kanonádu

Mnichov

"Jupp! Jupp! Jupp!“ Zaplněná mnichovská Allianz Arena byla v euforii. Hrdinou sobotního odpoledne byl dvaasedmdesátiletý kouč Jupp Heynckes. Po 1596 dnech znovu vedl fotbalisty Bayernu Mnichov a ti v bundeslize rozstříleli Freiburg 5:0.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Heynckes se na lavičku Bayernu vrátil ve velkém styluVideo: sntv

 
Článek

Na jaře 2013 se s bavorským velkoklubem rozloučil, přestože si fanoušci moc přáli, aby zůstal. Muž ověnčený hráčskými i trenérskými trofejemi se však rozhodl odejít v nejlepším. Bayern v sezóně 2012/13 vyhrál Ligu mistrů, získal německý titul i domácí pohár.

Jeho následovníci Pep Guardiola a Carlo Ancelotti na vrchol nevystoupili. A když byl po zářijovém výprasku od Paris SG v Lize mistrů Ancelotti odvolán, dostal nabídku znovu Heynckes.

„Cítil jsem, že mám vysoký tep, když jsem šel tunelem znovu na trávník. Vrátily se mi vzpomínky. Navíc nevíte, jaká bude premiéra, i když máte k dispozici vynikající tým. Nechápal jsem, jak se vůbec mohl do takové situace dostat, ale za pár dní mi to bylo jasné. Bylo potřeba uvolnit atmosféru, vrátit hráčům víru v jejich schopnosti. To se podařilo, byl to dobrý začátek. Ale pořád je před námi spousta práce, nejsme úplně vyladění," vykládal po utkání Heynckes, který na lavičku Bayernu usedl už počtvrté (1987–91, 2009, 2011–13, 2017). Vedle zmíněné trofeje z Ligy mistrů (jednou ji vyhrál i s Realem Madrid) s ním získal tři tituly v bundeslize a jednou domácí pohár.

„První krok je vždycky důležitý. Jupp dokázal, že je vynikající trenér. Věřím, že sezóna ještě není ztracená," liboval si sportovní šéf klubu Karl-Heinz Rummenigge, který „starého lišáka" přesvědčil k návratu.

Útočník Thomas Müller zažil pod Heynckesem triumfy z roku 2013. „Do Bayernu se s ním vrátil duch minulých let. Atmosféra je zase pohodová a vítězství nad Freiburgem je důkazem, že zbývá jen malý krůček, abychom byli úplně zpátky," vykládal nadšeně zkušený reprezentant.

Reklama

Související témata: