Hlavní obsah

Hubník se těší na kapra a salát, klidně si dá nášup

PRAHA

Razantně utnuli mizérii, která je dusila od poloviny listopadu. Fotbalisté Herthy Berlín nepoznali tři zápasy v řadě radost z výhry, dokonce ani vstřelený gól slavit nemohli. Až v neděli bídu ukončili. S českým obráncem v sestavě Romanem Hubníkem porazili lídra z Aue 2:0!

Foto: Sport Invest Group

Roman Hubník s malými fotbalisty

Článek

„Procházeli jsme určitou krizí. Předcházející zápasy nebyly z naší strany ideální. Trápili jsme se hodně v koncovce,“ přemítá odchovanec Halenkova, který později působil ve Vsetíně, Zlíně, Olomouci, FK Moskva a Spartě.

„Ale nejde odehrát celý podzim ve skvostné formě. My jsme měli skvělý začátek, z deseti zápasů jsme ztratili jen po dvou remízách. Jenže pak přišla zranění a karty. Hlavně složení obrany se kolem mě hodně točilo, ani v záloze jsme nebyli kompletní,“ vysvětluje určitý výpadek Hubník.

Fanoušci zahrozili

Jeho Hertha nicméně předposlední zápas podzimní části druhé bundesligy zvládla bravurně a Aue doma porazila 2:0. Skočila tak na druhé místo tabulky. „Nebylo dobré, když jsme byli pátí. I fanoušci byli nervózní a po domácí prohře s Duisburgem nám při děkovačce zle hrozili. Opticky nevypadalo naše postavení dobře. Pro klid všech v klubu i fanoušků bylo potřeba skočit výš. Navíc jsme nechtěli dopustit, aby Aue odskočilo,“ vypráví šestadvacetiletý stoper.

Už příští sobotu nastoupí k boji o post podzimního lídra v Augsburgu proti domácímu celku, který nasbíral stejně bodů jako Hertha. „Mají výbornou formu. V posledních osmi zápasech neprohráli, přičemž sedmkrát zvítězili. Musíme to prostě vydřít. Hlavní bude až jaro, ale bylo by fajn přezimovat v čele. Pokud zvládneme i poslední zápas, můžeme podzim hodnotit jako vydařený i přes předešlou špatnou sérii,“ směje se Hubník.

Po náročném a termínově nabitém podzimu nedočkavě vyhlíží zimní přestávku. Dovolenou bude mít od dvacátého prosince. „Chystáme se domů do Olomouce, ale jen na sedm dnů. Osmadvacátého už totiž začínáme přípravu na jarní sezónu. Doma zajdu za kamarády, hlavně půjde o rychlý a intenzivní relax s rodinou,“ těší se Hubník.

Příště už ve třech

Naposledy bude pouze s manželkou. Krátce po Novém roce očekávají narození syna. „Příští Vánoce už budeme ve třech. Ale ani tentokrát nebudeme na Štědrý den jen ve dvou. Já mám rád velkou rodinu, která má být o svátcích pohromadě,“ vypráví Hubník.

Těší se, jak si vychutná tradiční pochutiny patřící ke Štědrému dnu i Božímu hodu. „Na cukroví mě moc neužije, ale kapra a salát si dopřeju pořádně. Když si tohle jídlo dá člověk během roku, chybí správná atmosféra. Ani nemusím mít strach z nadváhy. Nepřiberu snadno. A i kdybych měl o kilo či dvě víc, tak za jeden trénink jsem na původní váze,“ usmívá se Hubník.

Reklama

Související témata: