Hlavní obsah

Hvězda Bayernu při Halloweenu strašila jako islámský terorista. Po skandálu se omlouvá

Mnichov/Praha

I sportovní hvězdy rády během svátku Halloween popustí uzdu fantazii a hravosti a vymýšlejí různé strašidelné kostýmy a jiné legrácky. Ne každý má ale při výběru svého převleku úplně šťastnou ruku. Černokněžnická zábava na přelomu října a listopadu se tentokrát moc nevyplatila obránci Bayernu Mnichov Rafinhovi.

Foto: Sport.cz

Obránce Bayernu Rafinha v halloweenském převleku za teroristu.

Článek

Zatímco jeho spoluhráči na klubové fotografii, kterou vystavil oficiální twitterový účet Bayernu, sáhli během halloweenského veselí po neoriginálních variantách v podobě různých masek a příšer, Rafinha na to šel po svém.

Rozhodl se pro převlek v duchu klišé představy o islámském teroristovi s nezbytným knírkem, masivními černými brýlemi a velkou krabicí s náloží připravenou k detonaci s nápisem Vorsicht! (Pozor!).

Pustil se tím trochu na tenký led a záhy se také za svoji srandičku omlouval poté, co Bayern začala zavalovat obvinění z rasismu. Klub následně fotografii z twitterového účtu odstranil.

„Halloween je strašidelná oslava s přehnanými kostýmy. Nebylo mým úmyslem někoho svým převlekem naštvat nebo urazit. Omlouvám se, mám respekt ke všem státům a náboženstvím," vysvětloval brazilský zadák.

Kritikům Rafinhova výstřelku vadil především fakt, že s imitací nálože pózoval v tradičním arabském oděvu, čímž měl podle nich naznačovat, že Arab je synonymem pro teroristu.

Loni si podobně naběhl fotbalista Atlétika Madrid Antoine Griezmann, který si na Halloween namaloval tělo na černo, na hlavu si vzal afro-paruku a pózoval coby basketbalista exhibičního týmu Harlem Globetrotters.

Reklama