Hlavní obsah

Japonský nešťastník v bundesligové vánici. Gólová střela uvízla ve sněhu těsně před brankovou čárou!

Hannover/Praha

Měl obrovskou porci smůly! I zdánlivě jasný gól nakonec gólem být nemusí, o tom se přesvědčil fotbalista Hannoveru Genki Haraguči v nedělním utkání 25. kola bundesligy. Japonec obhodil gólmana Leverkusenu Lukáše Hrádeckého a na noze měl snížení na 1:2. Jeho střela mířila do sítě, jenže balon se kvůli zasněžené ploše zastavil těsně před brankovou čárou. Hannoveru se v nefotbalovém počasí přece jen podařilo vyrovnat, ale gól v závěru utkání nakonec rozhodl o výhře Leverkusenu 3:2.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záložník Hannoveru Genki Haraguči kličkou obešel gólmana a pálil do prázdné brány. Balon ale uvízl ve sněhu.Video: sntv

 
Článek

Kouč Hannoveru Thomas Doll jako by nemohl uvěřit svým očím. Probíhal první poločas utkání a jeho svěřenci dotahovali dvougólový náskok hostů. Když už to konečně vypadalo, že se domácím podaří snížit na 1:2, jasnému gólu zabránil zasněžený trávník.

Japonský reprezentant Haraguči se nejlépe zorientoval v prostoru a na hranici velkého vápna si zpracoval dlouhý nákop svého brankářského kolegy. Hrádecký chybně vyběhl a Haraguči měl před sebou zdánlivě snadný úkol poté, co si finského gólmana se slovenskými kořeny jedním dotykem obhodil. V tu chvíli se před ním objevila doslova dálnice pro vstřelení branky.

Sestřih utkání 25. kola Bundesligy Hannover - LeverkusenVideo: DIGI Sport

Hannover bude odvracet sestup

Kalamitní stav hrací plochy ale zhatil Haragučiho gólovou snahu a obránce Leverkusenu Jonathan Tah přišel k úspěšnému odvrácení branky jako slepý k houslím.

Hannoveru se v druhém poločase přece jen podařilo vyrovnat. V 87. minutě ale Kai Havertz definitivně překlopil zápasové misky vah na stranu Leverkusenu, když navýšil na konečných 3:2 pro Bayer. Hannover má na kontě devět kol před koncem pouhých 14 bodů a patří mu předposlední příčka. Svěřence bývalého reprezentanta Dolla čeká nelehký úkol odvrátit sestup z nejvyšší německé soutěže. Na 15. místo jim aktuálně chybí osm bodů.

Reklama

Související témata: