Hlavní obsah

Kadeřábek byl v Hoffenheimu dvakrát na tribuně. Nedělal bych z toho velkou tragédii, říká

Praha

Ve Spartě byl Pavel Kadeřábek v neustálém zápřahu. Pravidelně nastupuje i v české fotbalové reprezentaci, ani tentokrát nechybí ve výběru Pavla Vrby pro přípravné zápasy se Srbskem a Polskem. V německém Hoffenheimu, kam v létě přestoupil, však 23letý obránce zažívá nepoznané. Nejen, že vypadl ze sestavy, ale dvě z posledních tří utkání bundesligy dokonce strávil na tribuně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Pavel Kadeřábek patřil proti Kazachstánu k nejaktivnějším hráčům.

Článek

Zaskočila vás současná situace?

Nehrál jsem dva zápasy z dvanácti, tudíž bych z toho nedělal velkou tragédii. Může se to brzy otočit. Nedaří se celému týmu, nevyhrává se, nezískáváme body, tím pádem trenér se sestavou rotuje. Říkal mi, ať jsem trpělivý, ať čekám na další šanci. Až přijde, budu se ji snažit uchopit.

Prožíváte nejtěžší období za poslední roky?

Poslední týdny byly obtížné, ovšem předtím jsem dal gól v reprezentaci v Holandsku. V národním mužstvu se mi daří, takže nejtěžší období to není.

I když jste byl v Hoffenheimu dvakrát na tribuně?

Ve Spartě jsem byl zvyklý hrát každý zápas, tohle je pro mě nová zkušenost. Rozhodně ji však nechci prodlužovat. Věřím, že po návratu z reprezentačního srazu se do sestavy vrátím zpátky.

Ztratil jste místo v sestavě také kvůli odchodu trenéra Gisdola, který si vás přivedl?

Zatím jsme po jeho odvolání odehráli dva zápasy, v jednom jsem nastoupil, ve druhém ne. Jakou budu mít pozici v týmu, to ukáže asi až čas.

Sedí vám styl, který současný Hoffenheim praktikuje?

Abych řekl pravdu, nehrajeme úplně dobrý fotbal. Je to tím, že nemáme body a jsme všichni nervózní. Ale chybí mi tam nějaký hráč typu Bořka Dočkala nebo Marka Matějovského, kteří ve Spartě rozdávají balóny do stran.

Ve Spartě jste byl zvyklý mocně podporovat ofenzívu, jak je tomu v Hoffenheimu?

Je to úplně něco jiného. Ve Spartě jsme sice většinou hrávali do plných, jenže jsme byli pořád u míče. V Hoffenheimu spíš bráníme a hrajeme na brejky, což není úplně styl pro mě. Ale doufám, že se to časem změní.

Hoffenheim je v bundeslize předposlední. Je v klubu cítit tlak?

Tlak je určitě. Špatné výsledky odnesl trenér, ale nevím, jestli to je úplně jeho chyba, nám hráčům se také nedaří. Ovšem ať je to jak chce, naším hlavním úkolem je zachránit bundesligu.

Reklama

Související témata: