Hlavní obsah

Kanonýr Dortmundu Zidan dostal zákaz vrátit se do Německa, musí na vojnu

Bundesligový klub Borussia Dortmund může přijít o svého střelce Mohameda Zidana. Egyptský fotbalový reprezentant se doma léčil po operaci kolena a nečekaně dostal zákaz vycestovat zpátky do Německa, protože má narukovat na povinnou vojenskou službu.

Článek

"Doufám, že se vše do poloviny srpna vyřeší a že se bez něj egyptská armáda obejde," komentoval situaci trenér Jürgen Klopp na webové stránce německého klubu.

V Egyptě je vojna povinná, ale Zidan byl od ní dosud osvobozen jako jediný živitel své velké rodiny. Nedávno však založil jednomu z bratrů obchodní firmu, takže se mu hned ozval vojenský úřad. "Nejdřív jsem tomu nechtěl věřit, ale situace je krajně nepříjemná. Snad brzy najdeme řešení," řekl manažer Dortmundu Michael Zorc.

Hráči Borussie zahájili o víkendu přípravu na novou sezónu, do níž by se Zidan po vážném zranění kolena každopádně zapojil nejdříve na podzim. Osmadvacetiletý útočník a dvojnásobný mistr Afriky odehrál v uplynulém ligovém ročníku za německý tým 27 zápasů, v nichž dal šest gólů.

Reklama

Související témata: