Hlavní obsah

Leverkusen - Köln 1:2Komplikace pro Bayer, favorit padl po devíti zápasech, Král pomohl Schalke k výhře

Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu v německé lize podlehli 1:2 Kolínu nad Rýnem a zkomplikovali si boj o evropské poháry. Bayer, za který Adam Hložek odehrál poslední půlhodinu, prohrál po devíti kolech.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Florian Wirtz (vlevo) z Leverkusenu v souboji o míč s Dejanem Ljubičičem z Kolína

Článek

O výhře hostujícího Kolína rozhodl dvěma góly v prvním poločase Davie Selke. Za Leverkusen, který se musí ve zbytku sezony obejít bez útočníka Patrika Schicka, na 1:2 snížil Amine Adli.

V tabulce patří Leverkusenu šesté místo, které jako poslední zaručuje evropské poháry. Sedmý je s dvoubodovým odstupem Wolfsburg, jenž má však zápas k dobru. O další bod zpět je osmá Mohuč, která dnes prohrála 2:3 se Schalke.

O výhře hostů rozhodl z penalty v desáté minutě nastavení Marius Bülter, který se v utkání prosadil podruhé. O zbývající zásah Schalke se postaral Tom Krauss, za Mohuč vyrovnávali Leandro Barreiro a Aarón Martín

Schalke, za které odehrál celý zápas záložník Alex Král, díky vítězství minimálně do soboty opustilo sestupové příčky. Dělí ho od nich dva body, ale šestnáctý Stuttgart i sedmnáctá Bochum mají zápas k dobru.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Leverkusen - Kolín nad Rýnem 1:2 (28. Adli - 14. a 36. Selke)
Mohuč - Schalke 2:3 (53. Barreiro, 70. Martin - 26. a 90.+10 z pen. Bulter, 60. Krauss)