Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Darida asistoval, přesto se naštval, sekundoval mu i Frýdek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věčná škoda. Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý už si pomalu sumíruje mužstvo pro březnovou baráž o postup na mistrovství světa do Kataru. Nedávný kapitán národní tým po loňském EURO opustil. Právě Vladimír Darida se přitom v bundeslize znovu ukázal. V analytickém hodnocení si vysloužil solidní známku 7,7, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Stejného ocenění dosáhl Tomáš Petrášek v Polsku a Martin Frýdek ve Švýcarsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida během tréninku fotbalové reprezentace před zápasy s Anglií a Severním Irskem

Článek
Fotogalerie

Mizerná sezona. Hertha Berlín tápe na čtrnáctém místě tabulky pouhý bod od hrozby jménem baráž o udržení. Porážka 1:2 na stadionu posledního Fürthu je jen dalším dílkem do bídné mozaiky.

Větší držení míče, více vyhraných soubojů i více střel na branku byly k ničemu. Další krach způsobil velkou frustraci.

„Na tréninku jsme makali, ale nic z toho jste na hřišti bohužel neviděli. Nemůžeme nabídnout nic takového jako první poločas. To se nám nesmí stát. Fanoušci jsou naštvaní a já je chápu - protože my taky!" čílí se Vladimír Darida.

Připsal si asistenci na jediný gól Herthy, náladu mu všem nezvedla. Na body nestačila.

S českou reprezentací se Darida překvapivě rozloučil bezprostředně po vyřazení ve čtvrtfinále loňského EURO.

„Můj konec v reprezentaci byl asi nečekaný pro hodně lidí. Pro mě a pro rodinu však ne. Přemýšlel jsem nad ním dlouho, rozhodnutí jsem měl v hlavě rok. Kdyby bylo EURO v původním termínu, skončil jsem už o rok dřív," potvrdil Darida pro Sport.cz v prosincovém podcastu Bodlo.

Reklama

Související témata: