Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Hrozil mu konec kariéry, teď táhne slavný klub zpátky mezi elitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během zranění se trápil. Doléhaly na něj i nejčernější myšlenky, že by s fotbalem skončil. Těžké období překonal a do branky se vrátil. Gólman Jiří Pavlenka už zase nabral reprezentační formu a Werderu Brémy pomohl k výhře nad Dynamem Drážďany (2:1). V analytickém hodnocení si brankář vysloužil parádní známku 8,5, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Porazil i Tomáše Součka z West Hamu a Tomáše Petráška z polské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Jiří Pavlenka (vlevo) a český obránce Ondřej Kúdela po utkání proti Severnímu Irsku.

Článek
Fotogalerie

Slavný klub strádá ve druhé lize, ale blýská se mu na časy. Po výhře nad Dynamem se drží v čele tabulky o bod před Darmstadtem a St. Pauli.

Českému brankáři končí v létě smlouva, rád by si ještě zachytal v nějaké pořádné soutěži.

„Nechci předbíhat, soustředím se na poslední půlrok, abychom ho výsledkově zvládli a postoupili. Člověk má pořád nějaké ambice. Chtěl bych hrát první ligu a nastupovat mezi nejlepšími. Úplně si nedokážu představit, že bych pokračoval ve druhé lize," avizoval Jiří Pavlenka nedávno v rozhovoru pro ČTK.

„Brzy jsme prohrávali, Drážďany měly úplně jinou intenzitu. Důležité bylo, že další šance už neproměnily a měli jsme čas otočit skóre," pochválil českého gólmana trenér Ole Werner.

Pavlenka přitom loni na poslední chvíli přišel o EURO, kvůli zranění přišel o podstatnou část podzimu a chvíli myslel i na konec kariéry. Až po delším čase lékaři zjistili, že bolesti způsobuje tekutina mezi kostí a nervem. Bývalý gólman Baníku nebo Slavie se dal do pořádku, pomýšlí i na návrat do národního týmu.

„Rád bych se tam samozřejmě zase podíval, ale teď se hlavně soustředím, abychom postoupili zpátky, já šel výkonnostně nahoru a dostal se tam, kde jsem byl před zraněním," přeje si čtrnáctinásobný reprezentant.

Na poslední čtyři minuty v týmu soupeře nastoupil Václav Drchal, který v Drážďanech hostuje ze Sparty.

Reklama

Související témata: