Hlavní obsah

Lewandowski by podle agenta mohl po sezoně zamířit do City

Mnichov

Usilovali o něj v létě, ale neklaplo to. Pinhas Zahavi, agent Roberta Lewandowského, se ale v rozhovoru pro německý Bild nechal slyšet, že v přesun polského útočníka na trase Bayern Mnichov - Manchester City i nadále věří. Zahavi také tvrdí, že třiatřicetiletý fotbalista je schopný na nejvyšší úrovni hrát ještě minimálně další čtyři roky. Klapne nakonec velkolepý přestup?

Foto: Florion Goga, Reuters

Polský fotbalista Robert Lewandowski aplauduje fanouškům.

Článek

Trenér City Pep Guardiola sháněl velkou posilu do útoku už během uplynulého letního přestupového okna. Vedení klubu mu sice přivedlo reprezentační eso z Aston Villy Jacka Grealishe, plnokrevného útočníka se ale nakonec podepsat nepodařilo.

Deník Bild nyní ale přišel s rozhovorem, v němž Zahavi tvrdí, že Lewandowského přestup k Cityzens je nadále otevřený. Polský snajpr má v bavorské metropoli smlouvu platnou do léta 2023, pokud ho budou chtít zástupci Bayernu zpeněžit a nepodaří se jim přesvědčit držitele Zlatého míče k prodloužení kontraktu, budou musit kývnout na nabídku případných zájemců během nadcházejícího léta.

Sezona se sice stále teprve rozjíždí, City ale produktivní útočník zatím shází. Raheem Sterling je s jedním gólem z deseti utkání daleko za očekáváním, nejlepšími střelci týmu jsou dvougóloví Gabriel Jesus a Ferran Torres.

I to by dveře velkolepému přestupu mohlo otevřít, byť k probuzení soužících šutérů zbývá ještě stále dost času. Guardiola se s Lewandowskim navíc dobře zná. Trénoval ho během svého angažmá u Bayernu mezi lety 2013-2016.

Reklama