Hlavní obsah

Lewandowski nezahořkl a za Bayern pálí dál. Rozjetí Bavoři šli s pivem do kožených kalhot

Mnichov/Praha

Skvělý vstup do sezóny prožívá Bayern Mnichov, který má po dvou kolech bundesligy na svém kontě plný počet bodů a skóre 6:1. Bavoři tak mohli v neděli v dobré náladě vyrazit na tradiční focení v kožených kalhotách a půllitry piva, z něhož vzejde pozvánka na blížící se Oktoberfest.

Hráči Bayernu Mnichov se ukázali v typických bavorských krojíchVideo: Reuters

 
Článek

Po úvodní výhře nad Hoffenheimem 3:1 Bayern hladce zvítězil i ve Stuttgartu (3:0) a kouč Niko Kovač mohl na svůj tým pět ódy.

„Jsem velmi šťastný z projevu mého týmu. Hráli jsem velmi koncentrovaně v ofenzivě i defenzivě. Ve druhé půli jsme měli hodně šancí, což naznačuje, že jsme schopni s míčem dělat spousty dobrých věcí. Doufám, že hru udržíme na této úrovni," přeje si Kovač.

Může ho těšit také fakt, že hned v úvodu sezóny má střeleckou fazónu nejlepší kanonýr minulé sezóny bundesligy Robert Lewandowski, jenž po nevydařeném přestupu do Realu nezahořkl. S Hoffenheimem proměnil penaltu a ve Stuttgartu jeden gól sám vstřelil a na jeden přihrál. Navíc přidal hattrick v německém superpoháru a jednu trefu v poháru.

Stejnou bilancí se blýskl i nováček Leon Goretzka, jenž se po příchodu z Schalke v novém klubu rychle adaptoval.

„Dobře se ukazoval už v přípravě. Pro tento zápas jsme měli pocit, že je správné, aby hrál v základní sestavě, kvůli jeho schopnostem vytvářet prostor, agresivitě a rychlosti. Mám radost, že se už ve druhém zápase za Bayern v bundeslize trefil," těšilo kouče.

Reklama

Související témata: