Hlavní obsah

Mané přestoupil do Bayernu, smlouvu podepsal na tři roky

Fotbalový útočník Sadio Mané definitivně přestoupil z Liverpoolu do Bayernu Mnichov. Kluby o transferu informovaly na svých webech. Třicetiletý Senegalec uzavřel s úřadujícím německým mistrem tříletou smlouvu.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Sadio Mané ještě v dresu Liverpoolu při utkání LM s Villarrealem.

Článek

"Mám radost, že jsem konečně v Bayernu. Hodně jsme se bavili, z tohoto skvělého klubu jsem cítil od samého začátku velký zájem, takže jsem neměl žádné pochybnosti. Nastal správný čas na tuhle výzvu. Chci toho s Bayernem hodně dokázat, i v Evropě," uvedl Mané.

Podle magazínu Kicker zaplatí Mnichované za Maného 32 milionů eur (791 milionů korun) plus dalších až devět milionů eur na bonusech. V útoku německého šampiona posledních 10 sezon nahradí polského kanonýra Roberta Lewandowského, který se rozhodl odejít.

Za Liverpool od roku 2016 odehrál Mané 269 soutěžních zápasů a dal 120 gólů. S týmem vyhrál anglickou ligu, pohár i Ligu mistrů a světový šampionát klubů. Předtím nastupoval za Southampton, Salcburk a Mety.

Pro Bayern je Mané třetí letní posilou po záložníkovi Ryanu Gravenberchovi a obránci Núsaíru Mázrávím z Ajaxu Amsterodam. Liverpool už si za něj zajistil náhradu, uruguayský útočník Darwin Núňez přijde na Anfield z Benfiky za 75 milionů eur (přes 1,8 miliardy korun).

Reklama