Hlavní obsah

Nechápu, jak tohle někdo může udělat, je šokovaný Darida ze střelby na klubový autobus

Berlín/Praha

Dramatickou předehru měla úspěšná premiéra fotbalového záložníka Vladimíra Daridy za Hertu Berlín. Den před utkáním Německého poháru v Bielefeldu totiž neznámý útočník vystřelil na řidiče klubového autobusu, který jel pro tým na nádraží. Šokující záležitost však na českého reprezentanta neměla vliv, v pondělí večer přispěl gólem k výhře (2:0) a postupu Herty.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Herthy Berlín Vladimir Darida (vlevo) a bielefeldský Tom Schuetz v utkání Německého poháru.

Článek

„Nechápu, jak tohle někdo může udělat! Byť to asi byla vzduchovka, neprostřelilo to sklo, ale stejně je to nepochopitelné," řekl Darida Právu a Sport.cz. Z hráčů ani realizačního týmu si při nástupu do autobusu na nádraží nikdo ničeho nevšiml, řidič si nechal nepříjemnost pro sebe. „Když jsme přijeli k hotelu, čekala tam už kriminálka, začalo se to řešit. Nevěděli jsme, co se děje, vyptávali jsme se," uvedl Darida.

Podobný incident zažil na vlastní kůži jeho spoluhráč z české reprezentace, obránce Michal Kadlec. Když cestoval s týmem Fenerbahce na letiště, zasáhlo přední sklo autobusu několik střel. „Tehdy jsem si říkal, že v Turecku jsou fanoušci divocí, tam že se to stát může. A ono se to stane i v Německu," je šokovaný Darida.

Tým však nepříjemnou událost dokázal vytěsnit, o den později vyřadil v Německém poháru Bielefeld. „Neovlivnilo nás to, samozřejmě jsme se o tom pobavili večer na hotelu, ale v pondělí už jsme to neřešili," podotkl Darida, jehož hvězdná chvíle přišla minutu před koncem utkání, kdy ránou levačkou z hranice pokutového území vstřelil premiérový gól v Hertě. Dal jím zároveň razítko na postup.

„Jsem hodně spokojený, vyhráli jsme, dal jsem gól, co víc si přát. Doufám, že to takhle bude pokračovat dál a góly budou přibývat," věří Darida, který navlas stejně úspěšně začal uplynulou štaci ve Freiburgu.

Reklama

Související témata: